Aarhus Byråd, vi kan gøre valgløfter til virkelighed i morgen!

Skolen skal også give elever livskompetencer – f.eks. ved at klæde de unge mennesker på til at forstå det grundlæggende om hverdagsøkonomi.

Artiklens øverste billede
0201 17. Fremtid, uddannelse, unge.

Mange unge føler sig ikke ordentlig klædt på til at håndtere deres egen økonomi. Og Ida Elisabeth Karlsen er én af dem, der giver stemme til denne bekymring i JP Aarhus den 22. november 2021. Hun er ikke alene, så er det ikke på tide, at vi sammen gør noget ved det, så det ikke bare er endnu et tomt valgløfte?

Tal fra brancheorganisationen Finans Danmark, Trygfonden og Forbrugerrådet Tænk viser, at op imod halvdelen af en ungdomsårgang har ingen eller meget lidt forståelse for deres egen økonomi. De kan f.eks. ikke udpege forskellen på et dyrt og et billigt lån, ligesom 4 af 10 ikke ved, hvad renter er.

Derfor har Danske Skoleelever og Danske Bank i samarbejde gjort det til en mærkesag at sætte penge og hverdagsøkonomi på skoleskemaet. Vi har sammen udviklet frit tilgængeligt læringsmateriale til skolens mellemtrin, så de allerede fra en tidlig alder træner gode pengevaner. Og så endda på en spændende, virkelighedsnær og relevant måde.

Vi er meget enige med Ida Elisabeth Karlsen i, at skolen også skal give elever livskompetencer, og det vil vi gerne hjælpe med.

Derfor vil vi gerne opfordre alle nyvalgte medlemmer af Aarhus Byråd til at mødes med os, så vi kan gøre valgløfter og valgkamp til virkelighed.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen