Bred medinddragelse bør altid tilstræbes, hvor det giver mening

Den stort anlagte transportaftale vedrørende fremtidens infrastruktur, som regeringen og Folketinget for nylig løftede sløret for, viser på mest fornemme vis, hvad man kan bedrive via en åben og dialogbaseret interessevaretagelse med bred medinddragelse.

Artiklens øverste billede
Et vægtigt tiltag for Aarhusregionen og regionens fortsatte vækst, lyder det fra Marc Perera Christensen om den kommende tunnel under Marselis Boulevard. Arkivfoto: Morten Flarup

Aarhusregionen bliver med transportaftalen bl.a. begunstiget med en udvidelse af E45 fra Kolding til Aarhus N med to ekstra spor, en tunnel under Marselis Boulevard og et øget fokus på den kollektive transport. Tre yderst vægtige tiltag for Aarhusregionen og dennes fortsatte vækst, som jeg og Erhverv Aarhus længe har plæderet for.

Der ligger dog hårdt arbejde og ikke mindst samarbejde bag, at der nu investeres så massivt i aarhusiansk infrastruktur og mobilitet. Forløbet op til, at denne aftale blev landet, og hele arbejdsprocessen bag kulisserne har været kendetegnet ved megen og god konstruktiv dialog mellem en bred skare af aarhusianske interessenter såvel som nationale beslutningstagere.

Alle har vi forelagt hinanden og relevante ministre og folketingsmedlemmer på Christiansborg vores holdninger vedrørende infrastrukturen og mobiliteten i Aarhusregionen. De forskelligartede perspektiver fra en bred vifte af Aarhusregionens mest seriøse kræfter er blevet vendt og drejet, og fordele og ulemper er blevet nøje diskuteret. Resultatet af denne samarbejdsorienterede interessevaretagelse udgør et klokkeklart eksempel på, hvad der kan lade sig gøre, når vi i Aarhus samler kræfterne inden for interessevaretagelse, tager hinanden med på råd og løfter i flok på vegne af og til gavn for hele Aarhusregionen.

Vi har i Aarhus en fin tradition for at arbejde sammen på tværs, og arbejdsprocessen gående forud for ovennævnte transportaftale eksemplificerer dette på mest fornemme vis. Denne tradition for bredt samarbejde på tværs af erhvervsliv, kulturliv, uddannelsesinstitutioner, kommune, arbejdstagere, arbejdsgivere, m.fl. skal kultiveres yderligere, således at Aarhusregionen kan fortsætte sin vækstrejse.

Resultatet af denne samarbejdsorienterede interessevaretagelse udgør et klokkeklart eksempel på, hvad der kan lade sig gøre, når vi i Aarhus samler kræfterne inden for interessevaretagelse, tager hinanden med på råd og løfter i flok på vegne af og til gavn for hele Aarhusregionen

I denne henseende er det vigtigt, at man bakker op om og engagerer sig i de organisationer – heriblandt Erhverv Aarhus, Fagbevægelsens Hovedorganisation og andre – som hver især og i samspil med hinanden yder denne interessevaretagelse. Disse organisationer varetager medlemmernes holdninger på emner, der har betydning for deres vækst og udvikling. Samtidig er det medlemmerne, der giver Erhverv Aarhus de nødvendige muskler til hele tiden at søge at skabe de bedst mulige vilkår for det brede erhvervsliv i Aarhusregionen.

Ligesom mad som bekendt smager lige dét bedre, når man selv har været med til at kokkerere den, er det min overbevisning, at man ligeledes er mere positivt stemt over for beslutninger, når man selv har haft en finger med i spillet og været inddraget i arbejdet, der gik forud for selvsamme. Jeg ser derfor gerne, at arbejdsprocessen og det brede samarbejde, som gik forud for regeringen og Folketingets transportaftale, udgør rettesnor for, hvordan vi fremadrettet arbejder for og varetager Aarhusregionens interesser.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.