Vil Syddjurs Byråd ”headhunte” sin nye kommunaldirektør med lokale rødder?

Efter Syddjurs Byråds overraskende fyring af vores dygtige kommunaldirektør i sidste uge opfordres byrådets 25 medlemmer (alle minus 1. viceborgmester Claus Wistoft og 2. viceborgmester Kirstine Bille) nu til at ”headhunte” én af de to nævnte eksborgmestre til den ledige stilling som kommunaldirektør.

Uanset hvem af de to, der måtte sige ja til en sådan forespørgsel, skal han/hun naturligvis straks træde ud af byrådet og give afkald på opstilling ved kommunalvalget i november 2021. Posten som kommunaldirektør kan vel med fordel tidsbegrænses til 31. december 2024, således at vedkommende har mulighed for at genopstille til valget i november 2025.

Som ny kommunaldirektør kan han/hun også være med til at bygge bro mellem os ca. 42.000 borgere på den ene side og kommunens ledelse på den anden side.

Begge de nævnte eksborgmestre må betragtes som fuldt kvalificerede til at gå direkte ind på kommunaldirektør-posten. Og de nyder begge – mig bekendt – almindelig respekt og tillid hos langt de fleste Syddjurs-borgere og blandt de fleste af kommunens godt 3.000 lønnede medarbejdere.

Som ny kommunaldirektør kan han/hun også være med til at bygge bro mellem os ca. 42.000 borgere på den ene side og kommunens ledelse på den anden side. Med ”ledelse” tænker jeg her både på de 27 folkevalgte byrødder og på ”koncernledelsen” – som ifølge kommunens eget organisationsdiagram normalt udgøres af kommunaldirektøren plus to direktører samt syv afdelingschefer.

Ved en sådan udpegning af ny kommunaldirektør vil byrådet samtidig spare os skatteydere for nogle millioner af kroner, bl.a. fordi kommunalskatten af månedslønnen på ca. 150.000 kr. så tilfalder Syddjurs Kommune og ikke Aarhus Kommune.

Men fremfor alt vil hele koncernledelsens blive bedre sporet ind på de lokale forhold i vore byer, landsbyer og landområder i den vidtstrakte Syddjurs Kommune. Så brobygningen vil uden tvivl have en gavnlig virkning på både lokaldemokratiets udvikling samt på kommunens økonomi.

Skriv din mening om forholdene i Aarhus, Østjylland og Region Midtjylland til JP Aarhus – klik her og læs, hvordan du sender et debatindlæg.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen