Hvis valget af statsminister er et spørgsmål om tillid, er Lars Løkke Rasmussen en klar vinder

Begrebet tillid er det vigtigste, når det gælder om at pege på den politiker, der i de næste fire år skal have ansvaret for at lede Danmark sikkert gennem en uropræget verden.

Artiklens øverste billede
Lars Løkke Rasmussen under Venstres valgfest på Christiansborg i København under Europa-Parlamentsvalget 2019. Bruno Christensen fra Risskov mener, at Venstre-lederen er den politiske leder, man kan have mest tillid til. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

I en valgkamp oplever vælgerne mange forskellige bud på en bedre verden for såvel mennesker som klima. Nogle af politikernes løfter er uigennemsigtige og vil for de fleste blot øge forvirringen omkring, hvem man har mest tillid til.

Begrebet tillid er med andre ord det vigtigste, når det gælder om at pege på den politiker, der i de næste fire år skal have ansvaret for at lede Danmark sikkert gennem en uropræget verden.

Lars Løkke Rasmussen har leveret varen, hvilket man ikke kan sige om oppositionens leder, der ikke har andet end ord og uigennemsigtige løfter at byde på.

Tillid er ikke et begreb, der kan relateres til fremtiden.

Tillid er ikke noget, man kan erhverve sig ved at give løfter.

Tillid er ikke ord.

Tillid er derimod at levere varen, og her fører vor nuværende statsminister, Lars Løkke Rasmussen, stort.

Jeg vil tillade mig at påstå, at ingen anden politiker i Danmark når Lars Løkke Rasmussen til knæene.

Lars Løkke Rasmussen har siden 2015 været leder af en borgerlig regering, der har sikret mere end 160.000 nye arbejdspladser. Aldrig før har så mange danskere været i arbejde og dermed er i stand til at sikre os en større indtægt til statskassen.

Antallet af mennesker på overførselsindkomst er det laveste i årtier, og det betyder sparede kroner for statskassen.

I begge eksempler betyder udviklingen, at der bliver flere penge til at skabe et bedre samfund med mere velstand og højere velfærd.

Det begynder alt sammen med en positiv udvikling i erhvervslivet, og derfor er det vigtigt med en borgerlig regering ledet af Lars Løkke Rasmussen.

Lars Løkke Rasmussen har leveret varen, hvilket man ikke kan sige om oppositionens leder, der ikke har andet end ord og uigennemsigtige løfter at byde på.

Danmark befinder sig i en fantastisk situation, og hvis ikke vi er verdens bedste land, er vi tæt på at være det. Det betyder imidlertid ikke, at der ikke er områder, der kan blive bedre.

Alt kan blive endnu bedre, men forudsætningen for at kunne forbedre er konstant fokus på den balance, der hele tiden skal være mellem udgifter og indtægter, mellem land og by, mellem øst og vest, mellem høj og lav.

Hvis man seriøst mener, at valget af statsminister er et spørgsmål om tillid, så er der kun én person, der kan leve op hertil, nemlig den mand, der sort på hvidt kan bevise, at han har leveret varen.

Valget bør være let – Lars Løkke Rasmussen.

Skriv din mening om forholdene i Aarhus, Østjylland og Region Midtjylland til JP Aarhus – klik her og læs, hvordan du sender et debatindlæg.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen