Den usunde sydhavn

I forbindelse med udbygningen af Sydhavnen er en gruppe interessenter udpeget af Aarhus Kommune. Heriblandt erhvervsmanden Frantz Longhi. Hans vision er, at området skal kunne tilbyde urban udendørs motion. Selv tagene skal sørme bruges til at lave fysiske aktiviteter.

At dyrke udendørs idræt på Sydhavnen er som at tilbyde gratis svømmelektioner i Marselisborg Rensningsanlæg. Utroligt dumt – utroligt ulækkert.

Der er virkelig en elendig luftkvalitet omkring kulbroen. Ikke nok svarer Strandvejens årlige bilmængde til, at alle Danmarks indregistrerede køretøjer passerer kulbroen to gange i sneglefart. Men også havnens mange virksomheder bidrager til at forværre luft- og lugtproblemerne. Sådan er det bare.

At danske bankfolk, JP og Hilton Hotel vælger at se bort fra miljøproblemerne og frivilligt vælger at blive genboer til en række alvorlige risikovirksomheder er på vegne af medarbejdere og gæster sygt. Men vælger man frivilligt at spænde løbeskoene på i Sydhavnen, er det bedste råd at huske mundbind og løbe langt, langt væk.

Så det er en ommer, Frantz Longhi.

Skriv din mening om forholdene i Aarhus, Østjylland og Region Midtjylland til JP Aarhus – klik her og læs, hvordan du sender et debatindlæg.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen