Det nye hospital i Skejby skal reddes

Artiklens øverste billede
Mandag blev de første 43 stillinger på AUH nedlagt som følge af de nye økonomiske udfordringer. Nogle af medarbejderne er blevet tilbudt nyt job, andre har taget imod en fratrædelsesordning, mens ca. halvdelen bliver afskediget. Arkivfoto: Morten Lau-Nielsen

Der er krise på Østjyllands nye supersygehus.

Sparerunde efter sparerunde truer med at sætte alle gode initiativer på det nye hospital i Skejby over styr. Behandling, arbejdsmiljø og forskning er nu så presset, at det er svært at få øje på løsningen, og vi skal igen spare mere end 300 mio. kr.

Samtidig har statsministeren fundet det store checkhæfte frem, og han lover milliarder, der skal bruges på velfærd.

Hvorfor sender Løkke ikke penge til Skejby? Supersygehusene var hans opfindelse, ligesom det var Løkke, der pålagde dem at spare 8 pct. på driften fra dag ét.

Vores politik er funderet i virkeligheden, netop som den bør være, men der hersker ikke tvivl om, at et Socialdemokrati i regering ingenlunde vil se passivt til, mens specialer og behandlinger centraliseres på Rigshospitalet.

Løkke hævder, at Danske Regioner ikke har styret økonomien tilstrækkeligt. Vi svarer, at det er hans regering, der har fastlagt de rammer, der i dag fungerer som en spændetrøje på ledelsen af det nye hospital i Skejby.

I radioavisen siges det, at Socialdemokratiet heller ikke vil hjælpe Østjylland med at bevare kvaliteten på vores nye sygehus. Det billede kan vi ikke genkende. Når vi taler med ledelsen af vores parti, er der både stor lydhørhed over for problemerne og vilje til at rette op på den borgerlige regerings katastrofale mangel på ansvarlighed og realitetssans.

Lars Løkke kommer med løfter, som man enten skal være inkarneret Venstre-vælger eller meget naiv for at tro på. I Socialdemokratiet vil vi ikke trække et tal ud af den blå luft for at overbyde statsministeren.

Vores politik er funderet i virkeligheden, netop som den bør være, men der hersker ikke tvivl om, at et Socialdemokrati i regering ingenlunde vil se passivt til, mens specialer og behandlinger centraliseres på Rigshospitalet.

Sådan ser fremtiden desværre ud, hvis Venstre fortsætter denne kurs. Det må ikke ske, og første skridt på vejen er, at staten tager sin del af ansvaret for det nye hospitals uforudsete regninger.

Skriv din mening om forholdene i Aarhus, Østjylland og Region Midtjylland til JP Aarhus – klik her og læs, hvordan du sender et debatindlæg.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen