Kommunal genoptræning er lige så god som privat

Kommunen har bedre muligheder for at levere et bredere tilbud.

For nogle er det åbenbart en selvfølge, at genoptræning på kommunale klinikker efter f.eks. knoglebrud eller skulderskader er et dårligere tilbud for borgerne, end når indsatsen foregår hos privatpraktiserende fysioterapeuter.

Det er i hvert fald - måske ikke overraskende - det udgangspunkt, som Ulrik Rasmussen, næstformand i Sammenslutningen af Praktiserende Fysioterapeuter i Aarhus og indehaver af Viby Fysioterapi, vælger i en artikel i JP Aarhus 8/5.

At en privatpraktiserende terapeut slår til lyd for, at folk skal bruge de private tilbud i stedet for de offentlige, kan vel ikke undre nogen. At vi i Aarhus Kommune gør alt, hvad vi kan, for at opfylde sparekravet på 362 milo. kr. bør heller ikke komme som en overraskelse.Genoptræningen

En af måderne at gøre det på er ved at placere genoptræning af borgere med en række fysiske skader på Aarhus Kommunes sundhedsklinikker og på MarselisborgCentret.

Vi gør det dog ikke kun for at spare penge, men også fordi det kommunale genoptræningstilbud er fuldt på højde med de private klinikker og i nogle henseender endnu bedre.

Sundhedsklinikkerne arbejder ud fra tankegangen om rehabilitering. Det vil sige, at de ikke ensidigt fokuserer på genoptræningen af en specifik skade, men har en mere tværgående og helhedsorienteret tilgang til den enkelte borger.

Højt specialiseret

Ud over sundhedsklinikkerne råder Aarhus Kommune desuden over et ortopædisk genoptræningscenter og et neurocenter på MarselisborgCentret. Begge centre leverer højt specialiseret og kvalificeret genoptræning af en række skader.

Når Aarhus Kommune beslutter, at vi selv vil tage os af opgaven, så gør vi det jo ikke med bind for øjnene, men fordi vi er sikre på, at medarbejderne kan løse opgaven. Vi er også optaget af, at genoptræningen skal løses med kvalitet og af medarbejdere, som er uddannede og kompetente til at kunne løse opgaven.Levende lokalcentre

Ulrik Rasmussen mener, at erhvervsaktive borgere ikke bryder sig om at komme på lokalcentrenes sundhedsklinikker, fordi de forbinder dem med gamle mennesker og plejehjem.

Den påstand vil jeg godt én gang for alle hamre en pæl igennem: Lokalcentrene er aktive, levende steder med masser af aktiviteter. Og sundhedsklinikkerne har tilbud om sygepleje, rådgivning og genoptræning til alle borgere uanset alder.

At sundhedsklinikken skulle være en større barriere at overvinde end en fysioterapeutklinik, forstår jeg ikke. Når man har brug for genoptræning, er det, fordi man har haft en skade eller været syg. Så kan det vel være lige meget, om genoptræningen foregår på hospitalet, på en privat klinik eller på en kommunal sundhedsklinik - når bare man bliver rask.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.