Duft af forårsklassiker i Aarhus
Aarhus er igen med i Post Danmark Rundt. Løbsdirektør åbner for genvalg næste år.
Der kommer lidt flere cyklister og mænd iført kulørt, kropsnært tøj forbi Tangkrogen i dag end på en normal torsdag eftermiddag. Efter et års fravær er Aarhus nemlig igen en del af Post Danmark Rundt-ruten, når byen skal agere målby på dagens etape. Det vækker glæde hos arrangørerne.
»Vi er altid glade for at køre cykelløb i Aarhus. Det er en fantastisk rundstrækning, hvor der altid er mange mennesker til stede,« siger Jesper Worre, løbsdirektør for Post Danmark Rundt.
Specielt én rytter i feltet glæder sig også over, at Aarhus er tilbage på ruten. André Steensen fra Team Cult Energy er fra Skanderborg og bor i dag lidt uden for Aarhus. Han kender derfor ruten bedre end de fleste, både fra træning og tidligere deltagelser i Post Danmark Rundt.
»Det er en sjov etape at køre, når man er fra området og bl.a. kender bakkerne på ruten. Og så hepper tilskuerne lidt mere på én her end på Sjælland,« siger han.
Ingen vrede i Aarhus
Sidste år måtte folk i Aarhus kigge langt efter André Steensen og resten af Post Danmark Rundt-feltet.
I stedet gik etapeløbet gennem byer som Ribe, Varde og Sønderborg. Arrangørerne vil gerne have løbet bredt ud til hele landet, og mange byer efterspørger at afholde løbet. Derfor er der heller ikke vrede i Sport Aarhus Events over, at man blev forbigået sidste år.
»Vi vil altid gerne være værtsby for Post Danmark Rundt. Men det er ikke afgørende for vores samarbejde med løbet, at det skal komme forbi hvert år, « siger Finn Lyck, eventchef i Sport Aarhus Events.
Finn Lyck glæder sig over comebacket og mener, at løbet er med til at sikre Aarhus en status som aktiv og levende by over for både indbyggere og gæster i byen.
Samtidig håber han på, at byen kan blive vist flot frem, når løbets højdepunkter bliver tv-transmitteret ud i de danske stuer.
Mulighed for genvalg
Både tv-seerne og tilskuerne på ruten kan forvente sig underholdning, når feltet bl.a. suser forbi Marselisborg Slot og opløbet på Strandvejen. Det er altid en uforudsigelig etape, der på grund af sidevind og kuperet terræn kan byde på alt fra en klassisk sprinteretape til et udbrud, der holder hjem.
»Det er en meget åben afslutning i Aarhus, som måske kan sammenlignes lidt med forårsklassikeren Milano-San Remo,« siger André Steensen.
Måske derfor er Aarhus den hyppigst benyttede by i Post Danmark Rundts historie. Byen er gennem tiden blevet brugt som både mål- og startby, og nogle år har etapen både haft sin start og afslutning i Aarhus. I etapeløbets 23-årige historie har rytterne sammenlagt været forbi Aarhus 25 gange. Den rekord bliver udbygget i år, og meget tyder på, at det gentager sig næste år. Jesper Worre er allerede nu ved at planlægge næste års rute, og han afviser bestemt ikke, at Aarhus får et genvalg.
»Vi håber da, at Aarhus er tilbage igen i 2015. Hvis Aarhus gerne vil, er vi også klar,« siger han.