47 pædagoger er blevet prikket

47 ansatte i pædagogiske stillinger har fået meddelelsen om, at de skal skifte arbejde. Det kunne have været mange flere, mener børne- og ungeforvaltningens HR-chef.

Artiklens øverste billede
»Vi vil opfordre dem, som nu har fået besked på, at de skal omplaceres, til at sige ja til de ledige stillinger, som de nu vil få tilbudt. Hvis man ikke ønsker det, kan vi ikke gøre andet end at indstille dem til afsked,« fastslår børne- og ungechef Søren Aakjær. Arkivfoto: Michael Hansen

Børne- og ungeforvaltningen har nu gjort det midlertidige regnestykke op i forbindelse med omplaceringen af medarbejdere. 47 pædagoger har fået besked om, at de skal skifte job, hvis de fortsat ønsker ansættelse hos Aarhus Kommune.

Søren Aakjær, chef for HR, kommunikation og trivsel i børne- og ungeforvaltningen, mener dog, at antallet er betydeligt lavere, end han havde frygtet.

»Det kunne have berørt mange flere, og det ville det også, hvis ikke 25 pædagoger allerede frivilligt har søgt fra sfo’er til dagtilbudsområdet. De slap dermed for at være med i denne omplacering,« siger Søren Aakjær.

35 pædagoger, 10 pædagogmedhjælpere, en pædagogisk assistent og en fritidspædagogisk leder skal nu finde andet arbejde, fordi forvaltningen er ved at omstille sig til folkeskolereformen, som træder i kraft efter sommerferien. Herefter skal eleverne gå længere tid i skole og dermed tilbringe mindre tid i skolefritidsordninger. Derfor bliver der brug for færre pædagoger i sfo’erne.

Til gengæld vil nogle pædagoger kunne finde arbejde i andre forvaltninger – f.eks. på ældreområdet. Mange vil dog kunne omplaceres i vuggestuer og børnehaver, hvor der løbende opstår stillinger på grund af naturlig afgang og som følge af et stigende børnetal i kommunen.

Ansættelsesstop

I øjeblikket melder skoler og dagtilbud ind til forvaltningen, hvis de har ledige pædagog- og lærerstillinger. Samtidig er der indført et midlertidigt ansættelsesstop, indtil personaleflytningerne er afsluttet.

»Vi vil opfordre dem, som nu har fået besked på, at de skal omplaceres, til at sige ja til de ledige stillinger, som de nu vil få tilbudt. Hvis man ikke ønsker det, kan vi ikke gøre andet end at indstille dem til afsked,« fastslår Søren Aakjær.

Formanden for BUPL i Aarhus, Henning Truelsegaard, medgiver, at antallet af prikkede kunne have været højere, men han ærgrer sig alligevel over, at nogle nu tvinges til at lave noget andet end det, de ønsker.

»Brandærgerligt«

»Det er brandærgerligt for dem, som bliver ramt af dette. Mange er jo der, hvor de ønsker at være, og folk går ikke rundt og drømmer om at blive flyttet til områder, hvor de mere eller mindre skal begynde forfra,« understreger Henning Truelsegaard.

Pædagogformanden understreger, at de medlemmer, som nu er blevet prikket, ikke skal føle, at kommunen gerne vil af med dem.

»Lad os lige holde fast i, at dette ikke handler om, at de har dårlige kompetencer. Det kan være knalddygtige pædagoger. Men nu bliver de overtallige på grund af en reform, og vi gør alt for at finde plads på andre skoler, klubber og 0-6-årsområdet,« fortæller han.

Mange udskiftninger

Henning Truelsegaard regner med, at alle undgår fyring.

»Jeg tror ikke, at det kommer så langt som til afskedigelser. Vi har indtil ind i efteråret til at placere dem, og der sker hele tiden udskiftninger på området,« siger han.

10 lærere er også blevet informeret om, at de skal skifte skole. Det er forventningen, at lærerne kan placeres i ledige stillinger på andre skoler i Aarhus. Arbejdet med at flytte lærere begynder umiddelbart efter påske og forventes afsluttet i begyndelsen af maj, meddeler børne- og ungeforvaltningen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.