Udrykningskøretøjer undgår Kystvejen

Trafik: Politibiler har siddet fast i den tætte trafik i Aarhus, hvor særligt Kystvejen giver udrykningskøretøjerne problemer. Både politiet, brandvæsnet og Falck må køre omveje for at nå frem.

Artiklens øverste billede

Det er ikke kun private aarhusianere og en række virksomheder, der klager over trafikforholdene i Aarhus. Politibilerne, brandbilerne og ambulancerne er også generet af byens vejarbejder og dertilhørende ekstra trafik i og omkring Aarhus.

Især Kystvejen giver problemer for de uniformsklædte, der redder liv, huse og fanger røvere. Politiet, der hører hjemme på Ridderstræde, har f.eks. helt opgivet at køre til venstre fra politigården og ud på Dynkarken, Havnegade, Skolebakken og Kystvejen.

I stedet for kører politiet f.eks. udrykningskørsel ad smalle Mejlgade.

»Kystvejen er en af vores hovedfærdselsårer for at komme væk fra politigården. Vi bliver mast af trafikomlægninger i indre by,« siger vicepolitiinspektør Bent Hjort, der er leder af vagtcentralen ved Østjyllands Politi.

»Trafikproblemerne i Aarhus giver os selvfølgelig udfordringer. Vi har tidspunkter på dagen, hvor vi så at sige ikke kan komme frem. Hvis vi kører en anden vej, så er det en omvej, og så bliver responstiden længere,« fortsætter Bent Hjort.

Flaskehalsen ved Kystvejen giver tæt trafik helt op ad Skovvejen og ud ad Oddervej. Nogle steder kan udrykningskøretøjerne køre op på cykelstien. Men på et langt stræk er der hverken cykelsti eller fortov, som udrykningskøretøjerne kan benytte for at liste foran i trafikkøerne.

Sender en anden patrulje

»Selvom vi kører med udrykning, er der tidspunkter, hvor vi ikke kan komme frem, fordi der ikke er plads, til at bilisterne kan flytte sig. Så må vi slå udrykningen fra igen og sende en anden patrulje, som er længere væk,« siger vicepolitiinspektør Bent Hjort og understreger, at sådanne problemer har politiet ikke haft tidligere pga. vejarbejde.

Driftschef Thomas Dietz fra Falck understreger, at ambulancerne nok skal nå frem.

»Det stiller større krav til ambulanceredderne, når der er vejarbejde og kødannelser. Under udrykningskørsel må de være ekstra agtpågivende, når de skal køre, men de skal også være opmærksomme på at tage de rette omveje og f.eks. undgå Kystvejen for at komme hurtigere frem,« siger Thomas Dietz.

Også Aarhus Brandvæsen oplever udfordringer. Brandbilerne kører f.eks. ad Jægergårdsgade i stedet for ad Kystvejen for at komme på havnen.

»Vores problem er, hvis vi ikke har øje for trafikken, når vi kører hjemmefra. Så bliver vi fanget i den,« siger beredskabschef Lars Hviid.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen