Rådhus på Google Streetview

Med et klik med musen, kan alle besøge rådhuset og se Arne Jacobsens arkitektur.

Artiklens øverste billede
Via Google Streetview kan man i fremtiden besøge Aarhus RÅdhus og se arkitekturen.

Hele verden kan nu med et klik på computermusen besøge Aarhus Rådhus og nyde Arne Jacobsens tidløse arkitektur, husets mange smukke detaljer og panoramaudsigten fra rådhustårnet.

Rådhuset er netop blev fotograferet til Google Streetview og Google Maps. Rådhuset er blevet fotograferet indefra, så gæster og arkitekturinteresserede fra hele verden kan få oplevelsen af at bevæge sig rundt i Arne Jacobsen og Erik Møllers arkitekturperle præget af en tidlig nordisk funktionalisme. Det er sket i et samarbejde mellem Aarhus Kommune og fotograf Lasse Lundberg Andreasen, som er autoriseret Google-fotograf.

"Jeg er glad for, vi nu kan dele glæden over Arne Jacobsens tidløse arkitektur med folk fra hele verden. Det samme gælder for vores flotte udsigt fra rådhustårnet. Den viser en by i forandring og vækst, og udsigten fra tårnet er samtidig et fantastisk tidsbillede med store byggerier som Dokk1 og Navitas Park under opførelse. Om få år kan vi udskifte billedet, så vi kan vise verden det færdige Dokk1, Frederiks Plads og andre ikoner, som er på vej til at forandre midtbyen," siger borgmester Jacob Bundsgaard.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen