Moské forsvarer sit dumpede regnskab

Fondsbestyrelse har over for Erhvervsstyrelsen redegjort for regnskab med alvorlige påtegninger.

Artiklens øverste billede

Moskéen er 6,6 mio. kr. værd, og selskabet bag moskéen skylder kun 15.653 kr. til andre end moskéforeningens fond. Sådan forsvarer Fonden for den Muslimske Sammenslutning sit 2012-regnskab over for Erhvervsstyrelsen, der har truet med bøder og afkrævet bestyrelsen en redegørelse, efter at JP Aarhus har afdækket, at fonden bag moskéen på Grimhøjvej 7 i Brabrand tre år i træk har afleveret regnskaber med alvorlige påtegninger fra revisoren.

Fondens revisor opfordrede således generalforsamlingen til ikke at godkende det seneste regnskab, 2012-regnskabet. Det skyldes bl.a., at fonden indregnede et tilgodehavende på 6,3 mio. kr., som – mente revisoren – ikke er noget værd, lige som der ikke var fundet nok dokumentation for fondens gæld til pengekreditorer. Han konkluderede, at årsregnskabet »ikke giver et retvisende billede af fondens aktiver, passiver og finansielle stilling...«

Fondens redegørelse til Erhvervsstyrelsen, et A4-ark, som JP Aarhus har fået aktindsigt i, er underskrevet af fondens formand, Oussama El Saadi, og Fadi Abdallah, som er kasserer og talsmand, og de skriver:

»Bestyrelsen finder værdiansættelsen forsvarlig, da datterselskabet ejer en ejendom med en regnskabsmæssig værdi ved udgangen af år 2012 på dkk 6.554.111 kr., og at datterselskabet på samme tidspunkt kun har dkk 15.653 kr. til andre kreditorer end fonden.«

Moskéen er ejet af Anpartsselskabet Grimhøjvej 7, et datterselskab under fonden.

Fusion på vej

Over for Erhvervsstyrelsen konstaterer de to bestyrelsesmedlemmer, at det kan være svært at anslå moskéens værdi, men bestyrelsen er overbevist om, at ejendommen har »mindst den i regnskabet fastsatte værdi«. Det begrundes med, at den bliver brugt i fondens arbejde, og at der er lavet mange ændringer for at tilpasse den fondens formål. Redegørelsen forklarer endvidere, at bestyrelsen gennem længere tid har tænkt på at fusionere datterselskabet med fonden, hvori moskéen så vil indgå som et aktiv.

Indtil videre vil Fonden for Den Muslimske Sammenslutning fortsat støtte datterselskabet med de nødvendige midler.

Lars Bunch, kontorchef i Erhvervsstyrelsen, oplyser, at styrelsen er ved at vurdere redegørelsen og først herefter ønsker at udtale sig.

Fondens revisor har også råbt vagt i gevær, fordi fonden ikke lever op til bogføringsloven. Erhvervsstyrelsen har givet ledelsen af fonden tre måneder til at dokumentere, at loven følges, ellers vanker der en bøde.

Fonden for Den Muslimske Sammenslutning er en erhvervsdrivende fond, og Civilstyrelsen, der er fondsmyndighed for en sådan, har også reageret. Styrelsen har gransket de seneste fire årsrapporter og givet fonden fire uger til at redegøre for bl.a. revisorens forbehold, den negative egenkapital, eksterne omkostninger og husleje.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.