En stjerne i Aarhus

Wassim Hallal og hans restaurant Frederikshøj gør det lidt federe at være aarhusianer.

Artiklens øverste billede

Det er svært at lade være med at smile, når man træder ind på restaurant Frederikshøj, der lige nu har den fortjente titel ”Årets restaurant”, tildelt af Den danske Spiseguide.

Ikke blot er hele indretningen imødekommende, det er også tjenerne, som står parat, fra man åbner døren. Smilet bliver bredere, efterhånden som aftenen skrider frem, og man med alle sanser smager sig igennem tryllerierne fra Wassim Hallals køkken, suppleret af velvalgte vine fra et imponerende vinkort.

Et besøg på sådan en restaurant er et højdepunkt for en anmelder, der har brug for såvel en succesoplevelse til seks stjerner som en nedtur til en enkelt stjerne eller to for at sætte alle restaurantanmeldelserne i perspektiv.

Klart nok bliver man som anmelder på en restaurant som Frederikshøj genkendt, men man har ikke fornemmelsen af positiv særbehandling. Der bliver kælet for alle gæster, og bestiller man en vinmenu, skal man ikke regne med at kunne køre derfra, for der fedtes hverken med mad eller vin. Man betaler for det: en luksusmenu med det hele koster 1.995 kr.

Man kan også nøjes med tre retter til 535 kr. I så fald skal man vælge en dessert som den ene. Det er kokkens specialitet at mestre de søde sager på en sublim måde.

Det vil i øvrigt komme mange flere til gode, når han i løbet af de kommende måneder åbner et konditori på Åboulevarden, der med kokkens egne ord bliver »folkeligt med kaffe og kager til fornuftige priser«.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.