180 boliger på vej på Ceres-grunden

En del af lokalplanen for Ceres-grunden skal laves om.

Artiklens øverste billede
Fire boligblokke med i alt ca. 180 boliger lyder lokalplanforslaget for en del af Ceres-grunden, som byrådet skal behandle i dag. Illustration: Aarhus Kommune/Plusform Arkitekter

En boligblok mindre, men til gengæld stiger antallet af etager fra fem til maksimalt seks.

A. Enggaard indgik i 2011 en aftale med bryggeriet Royal Unibrew om at overtage bryggerigrunden. En del af planen var dengang at opføre fem boligblokke på den del af Ceres-grunden, som ligger tættest ved det grønne areal mod Aarhus Å.

Efter at have været byggeplanerne igennem igen ønsker bygherren at opføre fire boligblokke på den del af arealet. Samtidig vil virksomheden gerne have mulighed for at opføre boligblokkene i op til seks etager, og derfor skal en del af lokalplan nr. 892 laves om.

Ændringen skyldes, at en grundigere analyse af sol og skyggeforhold har vist, at det er hensigtsmæssigt med en større afstand mellem blokkene.

»Derfor ønsker vi mere plads og luft mellem bygningerne,« siger afdelingschef Peter Thorsgaard, A. Enggaard A/S, Åbyhøj.

180 lejligheder

De fire boligblokke skal rumme i alt ca. 180 boliger. Ifølge Peter Thorsgaard er det endnu ikke fastlagt, om der bliver tale om ejerlejligheder eller andre boligformer. De fire blokke med minimum fire etager får flade tage med tagterrasser og altaner. Bebyggelsen skal placeres på et faldende terræn ned mod den kommende park. Under bebyggelsen skal der være parkeringskælder, som allerede er under opførelse.

Derudover bliver der i begrænset omfang mulighed for underjordisk kælder under terræn til pulterrum m.v. uden for boligblokkene. Ifølge lokalplanforslaget vil den nye bebyggelse blive opført i materialer som murværk, skærmtegl, beton og glas. Facaderne skal, bortset fra glasset, fremstå i gule og grå nuancer samt hvid. For at undgå gener for naboer og omgivelser vil der ikke blive benyttet blanke og reflekterende facadebeklædningsmaterialer, fremgår det.

Den nye bydel, CeresByen, der tidligere rummede bryggeriet Ceres, omfatter også nogle bevaringsværdige bygninger fra bryggeritiden. Uddannelsesinstitutionen VIA’s Campus Aarhus C er under opførelse på grunden. CeresByen skal kombinere boliger, erhverv, butikker, kultur og uddannelse og Ceres’ park fra 1856. I alt bliver der op mod 140.000 blandede kvm bolig- og erhvervsbyggeri i bydelen – heraf ca. 50.000 kvm boligareal.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.