Byråd drøfter socialt bedrageri

DF ønsker klarhed over, hvorvidt der er sket socialt bedrageri i forbindelse med hjemvendte dansk-libanesere.

Århus Kommune bliver nødt til tjekke om hjemvendte dansk-libanesere har holdt ferie på kommunens regning uden lov.

Det fastslår Dansk Folkepartis medlem af Århus Byråd, Niels Brammer.

»Jeg har noteret mig, at Venstres beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen har opfordret kommunerne og a-kasserne til at tjekke de hjemvendte danskere for socialt bedrageri. Og jeg har forstået, at hans partifælle, socialrådmand Gert Bjerregård i Århus Kommune vil følge opfordringen, og tjekke om de hjemvendte har fået lov af kommunen til at rejse på ferie. Men selv om jeg for flere uger siden har rykket for et svar om, hvad der konkret sker i sagen, så har jeg intet hørt, så derfor ender sagen nu i byrådet,« siger Niels Brammer.

Ferierende rådmand

I Socialforvaltningen oplyser pressekoordinator Anne Westh, at rådmanden for tiden er på ferie i udlandet. Men hun bekræfter, at rådmanden i næste uge skal afgive et skriftlig svar i sagen til bl.a. Niels Brammer.

»Men som vi har forstået det, så er der stor uklarhed om, hvorvidt det i det hele taget er lovligt at udarbejde sådanne lister. Og først når der er klarhed herom, vil rådmandens endelige svar foreligge,« uddyber Anne Westh.

Selvom Gert Bjerregaard således er blevet tavs i sagen, så fastslog han for et par uger siden overfor Østjyllands Radio, at han var åben overfor at se på de muligheder, som ministeren peger på.

»Ud fra det materiale kommunen har i dag, så kan vi kontrollere dem, som vi har lavet en accept på, at de kan rejse ud af landet indenfor den fem-ugers regel der er. Det er klart, at skal vi kigge på dem, som er rejst ud af landet uden accept, så kræver det, at vi har nogle lister over de personer, der kommer hjem fra Libanon. Men kunne vi få fremsendt de lister, sammen med en vejledning om, hvordan vi skal forholde os, så er vi som kommune parat til at efterleve det 100 procent,« sagde Gert Bjerregaard.

Vejledning

Han har dog samtidig efterlyst en vejledning om, hvordan kommunen skal forholde sig, hvis for eksempel kontanthjælpsmodtagere ikke kan komme hjem fra Mellemøsten, indenfor den fem-ugers periode, som de er berettigede til at rejse i med accept fra kommunen.

Det står dog allerede klart, at flere kommuner i Syddanmark gerne vil se listen over evakuerede danskere fra Libanon for at tjekke for socialt bedrageri.

jens.jorgensen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.