Århus først med klinik for brystundersøgelser

Speciallæge og specialsygeplejerske har åbnet Mammaklinikken Århus - landets første private fuldtidsåbne klinik med tilbud om brystundersøgelser og brystoperationer.

Landets første og eneste fuldtids privatklinik for brystundersøgelser og behandling af brystsygdomme er åbnet i Århus, i Grymer Privathospital tæt ved Skejby Sygehus.

Bag Mammaklinikken Århus står to kvinder, som i årevis i det offentlige sygehusvæsen har beskæftiget sig med brystsygdomme og især brystkirurgi - speciallæge Joan Ravnsbæk, Århus, og specialsygeplejerske Susanne Højen, Pandrup.

Begge kommer fra stillinger på mammakirurgisk klinik på Aalborg Sygehus som henholdsvis specialansvarlig overlæge og afdelingssygeplejerske.

En væsentlig årsag til, at de to nu bryder ud af det offentlige system for at tilbyde behandlinger i privat regi, er, at mange kvinder ikke kan leve med ventetider, når de frygter at have en kræftknude i brystet:

»Der er flere grunde til, at vi har fået lyst til at begynde for os selv. Mange kvinder føler, at ventetiderne for at komme til undersøgelser og behandlinger er meget lange. De vil ikke gå rundt og være bange i to-tre uger, men hellere betale for en hurtig afklaring. Vi har ingen - eller meget kort ventetid på en tilbundsgående undersøgelse inden for en til to dage. Desuden tilbyder vi et strømlinet forløb for patienterne med alt under samme tag, og samme personale, som har god tid,« siger Joan Ravnsbæk.

Hurtigt svar

På klinikken kan man få svar samme dag, hvis der kun skal foretages en mammografi og/eller en ultralydundersøgelse. Skal der også laves en nålebiopsim, får man svaret ved en konsultation dagen efter.

Joan Ravnsbæk foretager operationer for såvel godartede som ondartede knuder i brystet, og skulle der efterfølgende være behov for plastikkirurgi, kan det klares af læger tilknyttet Grymer Privathospital.

Overblik

På Sundhedsstyrelsens hjemmeside www.sundhed.dk kan man fra dag til dag skaffe sig et overblik over ventetiderne på landets sygehuse.

Typisk er der op til to ugers ventetid på en forundersøgelse, når der mistanke om brystkræft, og ligeledes to ugers ventetid på at komme i behandling, når en diagnose er stillet.

På Århus Sygehus (det tidligere Amtssygehuset) er der fire ugers ventetid på en forundersøgelse, men det hænger sammen med, at man her fortrinsvis tager sig af komplicerede og sjældne brystsygdomme, som der står på hjemmesiden.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.