Historisk hård straf til dødsbilist

20-årig bilist fik to år og tre måneders fængsel for uagtsomt at have påkørt og dræbt en 27-årig familiefar og dennes datter på syv måneder på Hovvejen i Hasselager i påsken.

Den 20-årige Nick Hartmann Christensen fik i går en dom på to år og tre måneders fængsel for uagtsomt manddrab, fordi han påskelørdag påkørte og dræbte den 27-årige Tobias Petersen og dennes datter på syv måneder på en vej i Hasselager.

Dommen er efter den seneste skærpelse af loven den hidtil strengeste, der er givet i sager om trafikdrab. Nick Hartmann Christensen udbad sig betænkningstid til, om han vil anke dommen, men på hans forsvarer Henning Lyngsbo lød det til, at Nick Hartmann Petersen næppe vil anke dommen.

»Vi er ikke helt sikre på, om det er værd at fortsætte i landsretten med denne sag. Det er forfærdeligt for ham at skulle gå igennem endnu en retssag, og han vil bare videre med sit liv. Men er der en mulighed for anke, så vil vi nok gøre det,« siger Henning Lyngsbo.

Dømte tavs under dom

Nick Hartmann Christensen var ganske tavs under dagens domsafsigelse. Inden dommerne skal votere i sager, har tiltalte altid det sidste ord, men Nick Hartmann Christensen valgte at lade sin forsvarer tale for sig.

»Han beklager meget det som er sket, især over for den efterladte samlever. Han er ikke en kold person, som nogle ser ham, og han har lidt meget under denne sag,« sagde hans forsvarsadvokat.

Ud over to år og tre måneders fængsel blev Nick Hartmann Christensen også fradømt retten til at køre bil i fem år.

Den hårdeste straf

Uheldet skete på Hovvejen ved Hasselager, hvor Tobias Petersen kom gående i vejkanten med sin datter i barnevogn, da Nick Hartmann Christensen kom kørende over en bakketop uden udsyn med en fart på mindst 117 km/timen uden mulighed for at undvige far og datter i vejkanten.

Den eneste dom, der kommer tæt på denne, er den såkaldte "Brønshøj-sag" hvor en gruppe unge kørte kapkørsel og dræbte to personer, påkørte yderligere en gravid kvinde hvis ufødte barn døde. Her fik den tiltalte to års fængsel, men denne dom er fra før den seneste skærpelse.

Nick Hartmann Christensen var belastet af en tidligere dom for spirituskørsel, idet han i november 2005 blev taget med en promille på 1,1 og derved fik frakendt kørekortet i et par måneder.

Mærkede forældre

Også afdødes forældre var tilstede under retsmødet, og de var stadig mærket af savnet af deres afdøde søn og barnebarn.

»Vi får jo ikke Tobias tilbage. Vi får ham aldrig igen. Men det er da dejligt, at gerningsmanden har fået en hård straf,« sagde faderen Dan Olvhøj efter domsafsigelsen.

pernille.ammitzboell@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.