Søstærke bud på fremtiden

På Danmarks Smukkeste har man også ørerne åbne for det musikalske vækstlag. Lørdag kunne tre stærke bands fra dette opleves på Planet Voice - scenen der ligger ved søen.

The Holiday Show
Oh No Ono
Rock Hard Power Spray
Planet Voice,
lørdag eftermiddag og aften

Holder man sig på Danmarks Smukkeste Festival til de store scener, kunne man få det indtryk, at festivalen ignorerer det nye - at man let og elegant springer over vækstlaget, der alt andet lige må siges at være det væsentligste led i den musikalske fødekæde.

Men sådan forholder det sig ikke. Også i Skanderborg anerkender man vækstlaget. Starfighters er blevet en fast bestanddel af festivalen og primært på Planet Voice-scenen præsenteredes i løbet af festivalen en stribe navne, der har et potentiale til at sætte den musikalske dagsorden i fremtiden.

Lørdag eftermiddag og aften kunne publikum opleve tre bands, der er i fuld gang med at markere sig: The Holiday Show (København), Oh No Ono (Aalborg) og Rock Hard Powerspray (Odense).

Famlende start

The Holiday Show har masser af ambitioner og efter en lidt famlende start - der givet var præget af et mildt sagt beskedent fremmøde foran udendørsscenen - begyndte tingene at hænge sammen og bandets maskinpop begyndte at gribe. Forbillederne - inspirationskilderne - er mange, og det virker som om bandet endnu ikke helt har fundet dets spor.

Store talenter fra Aalborg

Og så til Oh No Ono, som jeg uden tøven vil karakterisere som et af tidens mest spændende og perspektivrige bands i vækstlaget. Aalborg-bandet, der om få dage får udgivet bandets debut-cd, har fundet en egen stil, som gennemføres uden kompromisser. De stramt opbyggede og tempofyldte rocksange bygges op omkring den falset-vokal, der er vældig fremme i tiden. I tilfældet Oh No Ono virker den ikke anstrengt - passer perfekt ind i lydbilledet, hvis elementer hvirvler rundt mellem hinanden i et kaotisk system, der aldrig tager magten fra de fem musikere. Tekstlig følsomhed, intensitet og frem for alt en pågående energi, der griber. Oh No Ono er klart et af de bedste bud på et nyt og anderledes navn på den danske musikscene.

Et afsindigt mix

Plads vil der også være til fanden-i-voldske Rock Hard Power Spray, der slynger et afsindigt mix af metal, punk og mere traditionel rock langt ud over scenekanten. Sange fra debutpladen "Commercial Suicide" fik ny saft og kraft fra scenen, hvor bandet udstrålede en herlig energi og oprigtighed. Væk med klynkeriet - her handler det om fart og tempo. Tilsat en gadedrenget humor og en selvsikkerhed, der gør Rock Hard Powerspray til et herligt liveband.

Perspektivrig og spændende lørdag foran Planet Voice-scenen i festivalens nye område: Langbortistan.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.