Sommerdag for fuld musik

På trods af Sting-koncert og jazzfestival dukkede omkring 25.000 mennesker op til Grøn Koncert på Vestereng.

Efter et skuffende fremmøde i Kolding i fredags slog Grøn Koncert-karavanen i går teltpløkkerne i den tørre århusianske jord på Vestereng og mødte fuld opbakning fra det århusianske publikum.

Klokken 15.00 var ca. 17.000 mennesker gået igennem indgangen, og da koncertarrangør Chris Jensen gjorde status kort før kl. 17.00, lød publikumstallet på ca. 25.000, mens folk stadig strømmede til.

»Det ser rigtigt flot ud. Vi havde kalkuleret med 25.000, så vi har ikke ramt helt skævt,« siger Chris Jensen.

I de seneste uger har der været mange spekulationer om lørdagens fremmøde. Normalt besøger Grøn Koncert Århus om søndagen, men det var ændret i år, hvilket betød, at det velgørende musikarrangement kolliderede med den stort anlagte koncert med verdensnavnet Sting ved Musikhuset.

»Det er ikke heldigt, at de to ting falder på samme dag, og det skal vi undgå fremover, for det gavner absolut ingen. Hverken publikum eller arrangører. Men det ser ikke ud til, at det kommer til at betyde så meget. Sting er tæt på udsolgt, og vi har godt fyldt op på pladsen. Jeg har faktisk mødt flere, der tager begge arrangementer med og får sig noget af en kulturel lørdag,« fortæller koncertarrangøren.

Og da han nu alligevel havde lommeregneren fremme. Hvor mange øl bliver der så drukket på sådan en sommerdag for fuld musik?

»Mon ikke der ryger 40.000 liter over disken - det er 120.000 øl.«

Og publikum gjorde i hvert fald hvad de kunne for at støtte det gode formål. Der var øl og århusianere over hele det hele. På pladsen og på scenen.

På det rent danske musikprogram havde fem ud af otte orkestre århusianske rødder, og de nød at være på hjemmebane - det sagde de i hvert fald.

Mindre tvivl hersker der om publikums begejstring. Det var ægte råhygge på en varm sommerdag, da både strandstole, solcreme og bikinier var fundet frem.

»Det er første gang, at jeg er her, og det er så fedt. Jeg har lige hørt Magtens Korridorer, og de var som altid kanon fede. Jeg er ikke så meget Poul Krebs-typen, men det er hyggelig musik,« sagde Rune Kragsberger, mens han hvilede sig op af en affaldscontainer tæt på scenen, hvor Poul Krebs atter indbød til fællessang efter et kortvarigt strømudfald under koncerten.

Men det også et af de eneste udfald der var, på en dag, da Århus rockede over hele byen. Selv politiet kunne melde om en herlig dag.

»Det er den meste fredelige koncert længe. Vi har slet ikke lagt mærke til, at der har været Grøn Koncert i dag,« lød meldingen fra vagthavende ved redaktionens slutning kl. 17.00.

nikolaj.worm@jp.dk

Læs reportage fra Sting-koncerten i mandagsavisen

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.