Varmen vandt over vinden

Hos Århus 1900 blev der i går afviklet halvmarathon. Det var en varm fornøjelse for de omkring 600 løbere, der tog turen rundt om Brabrand Sø.

Korte shorts og ærmeløse trøjer.

Det er, hvad folk kommer i, når vejrudsigten lyder på 26 grader og sol fra en skyfri himmel.

Alligevel kunne man godt se forskel på de cirka 600, der skulle løbe halvmarathon og de, der bare skulle se på. Løbsnumrene var ikke det eneste, der skilte dem ad.

Badesandaler og bare tæer viste tydeligvis også, at man ikke havde tænkt sig at tage de lukkede løbesko på og løbe den halvmarathon, Aarhus 1900 var vært for i går. Og varmt var det, og det blev der også gjort opmærksom på flere gange inden løbets start.

På grund af varmen var der heller ikke så mange løbere som i fjor. Lige inden start var tallet omkring 600 mod cirka 800 sidste år. Alligevel var der tæt pakket omkring snoren inden start, hvor de fleste valgte at gemme sig i skyggen; væk fra solen. Og solen og varmen skulle vise sig at blive en afgørende faktor for mange.

Højt tempo

Klokken lidt i 11 stod alle klar bag startlinien. Forrest stod en række løbere fra Aarhus 1900 i deres blå og røde uniformer. Alle stod de klar med hånden på armbåndsuret og det indbyggede stopur. De ventede kun på nedtællingen og startskuddet.

10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, BANG!

Stopurene blev sat i gang og løberne var af sted. Allerede fra start var tempoet højt, og de første 5 km blev løbet på 16 minutter. Men så begyndte varmen at gøre sig gældende.

Rundt om Brabrand Sø blev det hårdt for mange af deltagerne. Uheldigvis deltog varme og vind ikke på samme hold, og det var da også det store samtaleemne efter løbet.

På ruten lagde løberne ud med svag medvind og bagende sol. Den manglende modvind betød, at det blev ekstra varmt og det var for meget for enkelte, der tidligt måtte give op og udgå.

Kl. 12.11 kom den første løber i mål. Undervejs havde der været meldinger om, at sidste års vinder, Thomas Søndergaard fra Aalborg Øst RRC, havde lagt sig alene i front, og den position holdt han hele vejen hjem. Han løb ubesværet i mål og modsat de, der kom ind efter ham, havde han ikke været videre påvirket af varmen.

Nummer to

Forpustet og med sveden haglende ned ad ansigtet kom Aarhus 1900's Casper Dam i mål som nummer to, cirka to minutter efter Thomas Søndergaard. Varmen havde tydeligvis påvirket hans præstation, og de første par plastickrus med vand bliver hurtigt tømt.

»Det gik ikke så godt, som jeg havde forventet. De første otte kilometer går det godt, men så gik det ned af bakke med energien. Jeg fik ikke noget at drikke, og det var meget varmt,« lød meldingen fra Casper Dam.

Det var Casper Dams første halvmarathon, normalt løber han 10 eller 15 km. Alligevel havde han selv store forventninger til løbet, og han vidste godt, at hans værste konkurrent ville blive Thomas Søndergaard.

Som den første i mål fra Aarhus 1900 blev Casper Dam samtidig klubmester. I forbindelse med løbet holdt Aarhus 1900 det årlige klubmesterskab, og det kunne også ses, da både nummer to, tre og fire hos mændene var fra værtsklubben.

Hos kvinderne vandt Sidsel M. Kristensen. Hun havde også haft det svært i varmen og havde håbet på en hurtigere tid. Især medvinden og varmen var et problem undervejs for den hurtige løber fra AGF.

Trods heden havde mange stillet sig op ude på ruten for at heppe og støtte løberne på turen. Omkring målfeltet var der også mange mennesker, der var mødt op med picnic-tæpper og havestole og nød solen, mens de ventede på at venner og familie kom i mål.

gitte.knudsen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.