Kulturlivet skifter ud i ledelsen

Musikchef forlader Aarhus Symfoniorkester, og der er dermed tre chefstole ledige i det århusianske kulturliv. Kunstrådet håber på, at man griber chancen og styrker det kunstfaglige niveau.

Der er gang i svingdørene i det århusianske kulturliv. Hele tre tunge chefposter skal i løbet af de næste 10 måneder have en ny person i stolen.

Senest har musikchef for Aarhus Symfoniorkester Leif Balthzersen meddelt, at han forlader sin post næste sommer. Musikhuschef Hans N. Hansen har tidligere besluttet at stoppe, og festugen skal have ny generalsekretær, fordi Martin Lumbye forlader sin stilling efter årets festuge.

Det betyder, at der inden for kort tid skal ansættes tre chefer i det århusianske kulturliv, og den chance skal udnyttes, mener Århus Kommunes Kunstråd.

»Som kunstråd er vi interesserede i, at der er så høj kunstnerisk kvalitet som muligt. Vi får mulighed for at højne det kunstfaglige niveau, og det er interessant i forhold til Musikhuset og Århus Festuge. Vi vil med glæde se på, at den kunstneriske ekspertise bliver styrket,« siger Torben K. Rasmussen, formand for Århus Kommunes Kunstråd.

Kunstrådet har tidligere kritiseret Musikhuset for ikke at have nok kunstnerisk udfordrende indslag på programmet. Til gengæld ønsker Torben Rasmussen ikke at kommentere situationen i forhold til symfoniorkestret, da han ikke har fornemmelsen af, at der mangler kunstfaglig indsigt hér.

Kunstråd har forventninger

»Vi ser positivt på det, hver gang man har mulighed for at højne det kunstfaglige niveau. Derfor ser vi med forventning på, at der kan komme nogle, der har en endnu højere faglig indsigt end de nuværende,« siger Torben K. Rasmussen.

Hans synspunkter møder opbakning hos den radikale kulturudvalgsformand Uffe Elbæk. Han peger på, at de enkelte institutioner selv skal træffe beslutningerne, men vil gerne forholde sig til situationen på et overordnet plan.

Elbæk: Plads til ambitioner

»Det giver en mulighed for at løfte ambitionsniveauet i Århus, fordi der kommer chefer med ny inspiration og viden,« siger Uffe Elbæk.

Han ser gerne, at institutionerne går efter en chef med enten international erfaring eller international baggrund. Derudover håber han på, at man vil gå efter at ansætte en kvinde, hvis der er kvalificerede ansøgere.

På rådmandskontoret er der store forventninger til mulighederne.

»Vi står over for en spændende udfordring. Chefen for Musikhuset og chefen for festugen skal have mulighed for at skubbe begge dele yderligere op ad kvalitetsstigen,« siger kulturrådmand Flemming Knudsen (S).

Leif V.S. Balthzersen forlader sin stilling som musikchef for Aarhus Symfoniorkester, fordi han ønsker nye udfordringer.

anders.lai@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.