Bekymring for lokalarkiverne

SOM KOMMENTAR til artiklen i JP Århus 9/8 kan jeg fuldt ud forstå den bekymring for lokalarkivernes fremtid som formanden for Todbjerg-Mejlby Lokalhistoriske Forening giver udtryk for, nemlig at oprettelsen af et byarkiv for Århus med tiden vil koste de små lokalarkiver i Århus omegn livet.

Her i Todbjerg-Mejlby-Hårup husker vi tydeligt historien om vort lille bibliotek som sammen med mange andre små biblioteker i kommunen blev lukket og erstattet af bogbusser.

En klar forringelse i forhold til biblioteket, hvor der også blev lavet udstillinger og andre kulturelle aktiviteter, som af naturlige årsager ikke kunne flytte med over i bogbussen.

Allerede dengang talte vi i vor familie om, at bogbussen sikkert ville blive en midlertidig foranstaltning - og ganske rigtigt. Efter få år blev også bogbusserne sparet væk. Vore nye lokalbiblioteker i Hjortshøj og Lystrup fungerer da udmærket, men er man ikke selvtransporterende, er det noget af en dagsrejse med bussen, når man samtidig skal ramme de indskrænkede åbningstider.

Frygt for fremtiden

Med baggrund i dette melder frygten for lokalarkivernes fremtid sig. Politikere er jo eminent gode til at få ideer, når der skal findes besparelser, og det kunne jo tænkes, at de kunne finde på at nedlægge de små lokalarkiver og bruge de småpenge, disse bliver betænkt med til det påtænkte Århus Byarkiv med fastlønnet og højt uddannet personale.

Personligt har jeg oplevet den entusiasme, som de frivillige og ulønnede medarbejdere lægger for dagen på vort lokale arkiv, som har til huse i den gamle skole i Mejlby. En eventuel flytning af de 22 lokalarkiver til et nyt stort professionelt byarkiv vil betyde en veritabel katastrofe for såvel indsamling af materiale som lokalbefolkningens interesse.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.