K: Væk med jobgarantien

Århus Kommunes jobgaranti er med til at opretholde stillinger, der reelt ikke er brug for. Fjernes den kan kommunen spare millioner, mener de konservative i Århus Byråd.

Tiden er løbet fra den jobgaranti, som Århus Kommune indførte for mere end ti år siden, da kommunen også kæmpede med en uholdbar økonomi.

Det mener de konservatives medlem af Århus Byråd, Marc Perera Christensen.

»Der var måske god grund til at indføre garantien, men situationen i dag er en helt anden. Der er reelt mangel på arbejdskraft på mange områder i samfundet, og det er vores indtryk, at garantien er med til at opretholde stillinger rundt om i kommunens mange afdelinger, der reelt ikke er behov for,« siger Marc Perera Christensen.

Han mener, at en bortskaffelse af garantien vil medføre store besparelser.

»Fjerner vi garantien, så vil man langt bedre kunne vurdere, hvor stort et mandskabsbehov, der er i de enkelte afdelinger. Og samtidig vil kommunen kunne spare millioner af kroner, som kommer kommunens service over for borgerne til gode i stedet,« forklarer han.

Første forhandlinger

De kommende budgetforhandlinger bliver de første, som Marc Perera Christensen skal deltage i, efter at han i foråret overtog partiets enlige stol i byrådet efter den mangeårige rådmand Poul B. Skou, som valgte at forlade århusiansk politik.

»Derfor kan jeg også med forholdsvis friske øjne undre mig over den rituelle dans, de politiske partier opfører nu. For mig virker det lidt grotesk, at man i den grad forsøger at skyde skylden på regeringen for de selvskabte problemer, kommunen er endt i. Sandheden bag den vaklende økonomi er jo mange års overforbrug i en kommune, der hele tiden har valgt at gøre det lidt bedre og lidt dyrere end i mange andre af landets kommuner,« mener Marc Perera Christensen.

Også de konservative ønsker en langt strammere spareplan på bordet for én gang for alle at få ryddet op i økonomien.

Udlicitering

»Vi ser også gerne, at man i langt højere grad får kigget på indtægtssiden igennem især en øget udlicitering af kommunens opgaver. Blandt andet har kommunen sparet knap 50 pct. alene ved at udlicitere indsamlingen af dagrenovation i byen. Før brugte vi 51,7 mio. kr. årligt på opgaven, mens udgifterne til de private vognmænd kan holdes på blot 26,9 mio. kr. På visse andre områder som bl.a. parkdriften har vi været i stand til at nedbringe udgifterne med helt op til knap 70 pct.,« påpeger Marc Perera Christensen.

Århus Kommune har i dag kun udliciteret opgaver for 490 mio. kr. svarende til blot 2,7 pct. ud af kommunens samlede driftsudgifter.

jens.jorgensen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.