Billige billetter til Danmarks smukkeste

Ledelsen kunne melde udsolgt allerede i maj, men nu falder prisen på billetterne til årets musikbegivenhed i Skanderborg time for time.

Veninden blev syg. Dødsfald i familien. Forklaringerne på de mange billetter, som i sidste øjeblik forsøges solgt ved indgangene til Danmarks Smukkeste Festival er ofte triste, og ingen erkender i hvert fald åbenlyst, at de har købt rigeligt ind i håb om at tjene ekstra lommepenge til festivalen.

»Billetter til salg. Nu kun 300 kr.,« råber en ung kvinde, der er brændt inde med to torsdagsbilletter til 450 kr.

Kl. 16.00 torsdag er det ved at være sidste chance, hvis billetten overhovedet skal afsættes.

»Flere har forsøgt at presse mig, men jeg vil ikke ligefrem kaste billetterne i grams. Så hellere tage hele tabet,« siger hun.

Venner melder afbud

Lidt længere oppe ad skovstien, der fører op til "hovedgaden" ved hovedindgangen, står andre festivalgæster og vifter med billetter.

Thorbjørn Jensen løfter tre partoutbilletter i vejret. Tre personer ud af en større gruppe har meldt afbud. De forbipasserende viser dog ingen interesse.

»De fleste har jo billet allerede. Jeg satser på, at nogen vil overraske en ven eller en kæreste med en billet her i sidste øjeblik, fordi de troede, at det var umuligt at få billet. Jeg prøver et par timer endnu til den pålydende pris, men så må jeg nok sætte prisen ned. I morgen (fredag, red.) har billetterne under alle omstændigheder mistet 25 pct. af værdien,« erkender han.

Skanderborg Festivalklub kunne allerede midt i maj hænge de røde lygter ud - da var alle firedages billetter væk.

Normalt er sortbørshandel med fes-tivalbilletter et problem, men her lige op til festivalen kan der ifølge formand Kirsten Hansen godt være opstået en ny situation.

Skidt for billethajer

»Jeg vil da håbe, at der er nogen billethajer, som brænder inde med deres billetter nu eller må sælge meget billigt. Men det, som er skidt for nogen, er godt for andre, der nu alligevel kommer med til festival,« siger formanden, som håber, at rigtig mange vil udnytte muligheden for i sidste øjeblik at komme til Danmarks Smukkeste Festival.

Overskud af billetter blandt andet hos de lokale medhjælpere er et velkendt fænomen. Mange har nemlig selv købt billet, inden de bliver ansat som medhjælpere og dermed får gratis adgang til festivalen.

»Dem forsøger vi at hjælpe ved at sætte deres billetter til salg, så de ikke taber penge. Så derfor er der som regel en ivrig handel hen over sommeren. Det er naturligvis også synd for alle de andre, der af legitime årsager må opgive at komme med og dermed både går glip af festivalen og måske samtidig mister deres penge,« siger Kirsten Hansen.

Dyster vejrudsigt

Hører man til dem, der stadig forsøger at sælge billetter til årets festival, har man ikke vejrudsigten med sig. Der er risiko for byger i løbet af i dag, mens udsigten for lørdagen er noget mere dyster. Her må man forberede sig på kraftige byger med mulighed for torden, mens søndagen også byder på byger.

henrik.groenvald@jp.dk

kasper.schutt@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.