Chok og glæde på skoler

Personalet på Læssøesgade Skole kunne drage et lettelsens suk, mens deres kolleger på Rundhøjskolen slet ikke have set en lukning komme.

»Kære elever og forældre. Vi har d.d. kl. 14 fået den meddelelse, som ingen af os nogensinde har troet på - at Rundhøjskolen indstilles til lukning juni 2013.«

Denne besked blev kl. 14.15 lagt ud på Rundhøjskolens hjemmeside. Skoleleder Mogens Toustrup havde sms'et det triste budskab hjem til kontoret fra fællesmødet i Viby, hvor byens skoleledere blev informeret om, hvad et flertal i byrådet var blevet enige om - nemlig at lukke Vejlby Skole, Rundhøjskolen samt Kolt Skole. Dertil kommer, at Grønløkkeskolen og Tranbjerg Skole skal lægges sammen.

Mogens Toustrup erkender, at han blev chokeret over budskabet.

»I dag er vi chokerede, i morgen er vi kede af det, og så har vi en plan. Vi skal gøre det bedst muligt for vores børn og forældre. Det fortjener de og vores personale,« siger han.

»Lige nu (kl. 16, red.) holder vores viceskoleleder møde med vores personale, som er helt chokeret. Derefter mødes vi kl. 17, og så laver vi en handleplan for vores børn, som vi forventer at lægge ud på intranet senest kl. 21 i aften,« fortæller skolelederen.

Lukningen skal først være gennemført til skolestart i 2013. Dermed får Rundhøjskolen et år til at få alt på plads.

»Nu får børnene et stille og roligt år på Rundhøjskolen, hvor vi sideløbende vil arbejde med at få personalet ned på skolerne og flytte hele klasser ad gangen og sørge for skolevej og sikre samarbejdet med de skoler, de skal flyttes hen på. Det skal bare gøres ordentligt og anstændigt,« siger Mogens Toustrup.

Et andet sted i Aarhus kunne personale og elever på en lukningstruet skole imidlertid drage et lettelsens suk.

»Jeg synes, det er en rigtig beslutning,« siger skoleleder Niels Bo Nielsen, Læssøesgade Skole.

»Når verden er så foranderlig, som den er for børn, som vokser op i dag. Når de uddannelser, de skal tage, ikke er udtænkt og de jobs, de skal bestride, heller ikke findes, så må det have betydning for den måde, man laver skole på. Og det har vi øje på med vores profil som innovationsskole,« siger han.

Niels Bo Nielsen føler, at politikerne har været lydhøre over for skolens indvendinger.

»Vi syntes ikke, det var en god idé at flytte specialklasser og modtageklasser i én retning, vores store børn i en anden retning og så vores 0.-6. klasser i en tredje retning, som strukturanalysen lagde op til,« siger Niels Bo Nielsen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.