Handelshøjskolen hitter

8 pct. flere optaget. Især øget efterspørgsel på internationale uddannelser med engelsk.

Handelshøjskolen i Århus er blevet et hit blandt de unge, som strømmer til de erhvervsøkonomiske studier og uddannelser med internationalt fokus. Handelshøjskolen har netop optaget 1189 unge til semesterstart, og det er 8 pct. flere end sidste år, hvor der blev optaget 1097.

Dekan for uddannelse Peder Østergaard er især tilfreds med, at der er sket en markant stigning i antallet af unge, der har søgt Handelshøjskolen som første prioritet.

»1.300 har søgt os som førsteprioritet, det er en stigning på 7 pct., mens f.eks. Handelshøjskolen i København har haft et fald på tre pct. i førsteprioritetansøgninger. Vi ser frem til topmotiverede studerende, og vi forventer at gennemførelsesprocenten vil stige, for det er klart, at det er en motivationsfaktor at komme ind på den uddannelse, man ønsker. Vi får nu i højere grad studerende som har valgt os, de kommer ikke fordi, de er blevet afvist et andet sted,« siger Peder Østergaard.

Flere økonomer

Hidtil har gennemførelsesprocenten ligget på omkring 62, af de der bliver optaget, men målsætningen er nu 68 pct.

Stigningen i optaget er især sket på de erhvervsøkonomiske uddannelser, hvor der er optaget 10 pct. flere. Flere uddannelser er fyldt helt op, det drejer sig om bachelor i marketing og management communication, engelsk og kommunikation samt engelsk og europæiske studier.

»I al ubeskedenhed så er vi inden for vores område den uddannelsesinstitution, som har haft den største fremgang i antallet af optagne studerende,« siger Peder Østergaard

Han vurderer, at Århus' gode ry som studieby tiltrækker mange udenbys fra.

»Vi har ikke haft stigninger på HA-uddannelserne siden 2000, så nu har vi fået vendt den uheldige udvikling,« konstaterer Peder Østergaard.

Handelshøjskolen har i år udvidet antallet af studiepladser og har til det kommende semester stadig 150 ledige pladser fordelt på otte erhvervsøkonomiske bacheloruddanelser samt seks i sprog og erhvervskommunikation.

»Vi vil især gerne have flere på vores datalogilinje. Selv om vi også her har haft fremgang, er der stadig ikke mange, der søger. Linjen kombinerer informationsteknologi med viden om økonomi. Der er et stort behov for uddannelsen, men det er som om, vi ikke kan sælge ideen til de unge,« siger Peder Østergaard.

Handelshøjskolen går i det kommende år i gang med at planlægge en række nye erhvervsøkonomiske uddannelser, der skal markedsføres næste år.

»Vi mener, der er behov for nye retninger. De unge ønsker en generel uddannelse, men de vil også gerne på et tidligt tidspunkt profilere sig, så de læser økonomi med en bestemt retning som sprog, jura eller it.«

lone.dybdal@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.