Badevand tjekkes for havkolera
Århus Kommune satte efter flere sygdomstilfælde i andre farvande i går et analyseinstitut til at undersøge det århusianske badevand for havkolera.
Århus Kommune bad i går et analyseinstitut undersøge det lokale badevand for den frygtede bakterie Vibrio vulnificus, der mandag kostede en 62-årig mand livet og onsdag sendte en syv-årig dreng på sygehuset. Manden, der havde dårligt hjerte, havde fisket i Øresund, mens drengen har badet fra Rindby Strand på Fanø.
»Vi vil gerne være på den sikre side og følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger om at undersøge vandet, men jeg mener ikke, at faren for denne type bakterie er særlig stor ved den århusianske kyststrækning,« vurderer Mogens Bjørn Nielsen, afdelingschef i Natur og Miljø under Århus Kommune.
»Vibrio vulnificus har det bedst i farvande, der ikke er nær så salte som vores. Vandet i Øresund er mere ferskt, og det kan være en af forklaringerne på, at man har oplevet bakterien der.«
Resultaterne for prøverne af det århusianske badevand forventes i løbet af næste uge.
Ingen restriktionerSundhedsstyrelsen har besluttet ikke at råde til generelle baderestriktioner, men opfordrer alligevel folk til at udvise forsigtighed, hvis man bader i vand, der har været opvarmet til over 20 grader.
Det er primært mennesker med åbne sår, kroniske leverlidelser eller blodsygdomme, der nedsætter immunforsvaret, der skal være på vagt. Skærer eller stikker man sig ved badning eller behandling af fisk, skal man vaske sig meget grundigt med sæbe og vand fra vandhanen.
»Hvis man pludselig får feber, kløe eller irriteret hud, kan det være en god idé at opsøge læge,« mener ledende overlæge på infektionsmedicinsk afdeling på Skejby Sygehus Lars Østergaard, der ellers opfordrer badegæsterne til at tage det roligt.
»Vi går jo alle sammen rundt med små rifter, men de er typisk dækket af en sårskorpe, så det ville i hvert fald ikke afholde mig fra at gå i vandet.«
Mens Århus Kommune venter på svar på analysen, springer badegæsterne stadig i vandet ved de århusianske strande. På Den Permanente nåede badevandet i går op på 21 grader.
»Vandet er helt klart, man kan tydeligt se fiskene, og vi har masser af badegæster,« oplyser livredder Dinah Nielsen.