Cafeer: Straf unge for ølfusk

Cafeer langs åen og deres brancheorganisation kræver, at politiet giver bøder til unge under 18 år, når de forsøger at snyde sig til at købe spiritus.

Unge under 18 år skal straffes øjeblikkeligt, hvis de forsøger at snyde sig til at købe alkohol på byens værtshuse og caféer.

Det kræver brancheorganisationen Danmarks Restauranter og Caféer (DRC), efter at JP Århus i går afslørede, at halvdelen af caféerne på Aaboulevarden langs åen blæser på lovgivningen og uden tøven serverer alkohol for mindreårige.

Bøder en mulighed

Ifølge loven kan politiet uddele bøder til både personale, restauratør og de unge, når der bliver serveret alkohol til mindreårige. Men det er alt for sjældent, at de unge straffes, mener cafébranchen.

»Politiet bør stramme op. De unge skal vide, at de begår en ulovlighed, og derfor ser jeg gerne, at politiet begynder at udskrive flere bøder. De unge ved selv, hvor gamle de er, og derfor bør de selv tage et ansvar,« siger Carsten Kruuse, der er informationschef i DRC.

»De unge begår noget ulovligt, og hvis de blev straffet hårdere, ville de hurtigt lære, at man ikke skal drikke alkohol på caféer og diskoteker, når man er under 18 år,« mener han.

Cafeer dumpede

JP Århus fulgte i tirsdags i hælene på to mindreårige piger, der på 7 ud af 14 cafeer langs åen problemfrit kunne købe fadøl, bl.a. på Café Sidewalk, hvor der er opbakning til brancheforeningens opfordring om at straffe de unge.

»Vi har et ansvar, som vi tager meget alvorligt. Vi forsøger at afskrække de unge fra at komme ind på caféen. Jeg kunne ønske mig, at politiet fulgte linjen op ved at uddele bøder til de unge, der forsøger at snyde og bedrage os. Det er en leg for dem, og det ville sende et klart signal, hvis politiet slog hårdt ned på det,« siger stedets daglig leder, Bjørn Lauridsen. Han serverer følgende sammenligning:

»Hvis de unge smed kanonslag ind på politistation, ville der sikkert ske noget med dem. På samme måde bør politiet reagere i disse sager«

Der er dog ikke udsigt til en politi-klapjagt på mindreårige cafégæster.

»Der er ganske rigtigt lovgrundlag for at uddele bøde til både den, der får serveret, den, der serverer, og den, der ejer cafeen. Men det er i sidste ende resturatørens ansvar, så det er der, at vi lægger vægten,« forklarer chefpolitiinspektør Bent Preben Nielsen.

»Men hvis vi uddeler en bøde til en mindreårig, så giver vi altså også en til café-ejeren og til den, der har serveret,« tilføjer chefpolitiinspektøren, som i den kommende tid vil kortlægge problemets omfang ved hjælp af øget patruljering.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.