Urimelige anklager

7/7 SKRIVER Svend Kølsen-Petersen og Jacob C. Aarslev i hvert deres læserbrev om sygdom ved Århus Sporveje. Samme dag var der 85 sygemeldte.

For disse har langt hovedparten lægeerklæring på deres sygdom, flere af disse er også anmeldt som en arbejdsskade - altså reelt syge og ikke pjæk, og det er heller ikke konflikt.

Det er ikke rimeligt at anklage sygemeldte personer for, at de pjækker. De, der er psykisk nede, har bestemt ikke behov for dette signal, hvilket rigtigt mange af dem er. En tilstand, som ikke helbredes bare fra den ene dag til den næste - det vil sporvejsdirektør Torben Høyer kunne bekræfte, han er nemlig uddannet psykolog.

Den rigtige vej

Men at det går den rigtige vej med antallet af sygemeldte er jo positivt, således at byens borgere kan blive betjent med bybusser, som det kan forventes, og som chaufførerne meget gerne vil.

Men det er vigtigt, at de arbejdsforhold, som ledelsen giver chaufførerne, også medfører, at chaufførerne ikke bliver syge.

Bemærk igen, at der ikke er konflikt i øjeblikket, men at sporvejsledelsen har valgt ikke at ville forhandle længere, hvorfor det er glædeligt, at Kommunernes Landsforening igen er gået ind i sagen sammen med FOA.

Uforståeligt udbrud

At der i JP Århus 6/7 kan ses et helt uforståeligt udbrud fra rådmand Peter Thyssen, der også mere end antyder, at driftsproblemerne er FOA's skyld, herunder sygemeldingerne, er dybt beklageligt.

Det må være varmen og desværre ikke Vammen, der er gået rådmanden til hovedet og ikke de informationer, som han forhåbentlig får fra hans embedsmænd.

Hvis det er FOA, der har skylden, som Peter Thyssen mener, så vil jeg her gerne sige tillykke til FOA.

I er blevet udråbt i pressen til den hovedansvarlige for driften af Århus Sporveje. Mangler der folk i planlægningsafdelingen?

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.