Nadia kæmper mod udvisning
Selv om hun er udvist fra Danmark, kæmper Nadia El Ghoufairis fra sin adresse i Århus forsat mod at blive sendt til Marokko. Hendes treårige søn, der er dansk statsborger, må gerne blive i Danmark.
Hun blev udvist fra Danmark i april, men marokkansk fødte Nadia El Ghoufairis sidder fortsat i sin lejlighed i Århus og kæmper af al kraft mod at blive sendt til sit hjemland. Hun har nemlig søgt om humanitær opholdstilladelse, og dermed har hun i første omgang sat udvisningen i bero.
Nadia El Ghoufairis er blevet udvist, fordi hun er blevet skilt fra sin danske mand og ikke har været i Danmark de syv år, som er betingelsen for at få opholdstilladelse.
Nej til børnehjem
Problemet for Nadia El Ghoufairis er, at hendes treårige søn, Akram Jed, rent faktisk er dansk statsborger og således gerne må blive i Danmark. Men hans far vil ikke have forældremyndigheden over ham, og hun vil ikke sende drengen på børnehjem.
Integrationsministeriet mener, at drengen er så ung, at han trods sit danske statsborgerskab ikke har opbygget noget stærkt tilknytningsforhold til Danmark. Derfor ser ministeriet intet til hinder for, at moderen udvises.
»Vi har ikke noget at tage til Marokko for. Mine forældre vil ikke have os. De siger, at en fraskilt kvinde med et barn ikke er noget værd. De mener, at det er kvindens skyld, hvis hun er blevet skilt. Og min søn taler ikke marokkansk og vil blive behandlet som en europæer i Marokko,« siger Nadia El Ghoufairis om udsigterne til at vende tilbage til sit hjemland efter fire år i Danmark.
Hun fortæller, at den usikre fremtid gør hende ked af det.
»Jeg spiser ikke rigtig noget og taber mig hele tiden. Det er svært ikke at vide, hvad der skal ske,« siger Nadia El Ghoufairis.
Klar til uddannelse
Indtil videre håber hun på, at hun og sønnen får lov til at blive. Hun er indskrevet på købmandsskolen til 1. august, da sønnen også skal i børnehave igen efter ferien. Hun og sønnen lever af starthjælp fra kommunen.
Der er ikke sat nogen dato på, hvornår der træffes afgørelse om en eventuel humanitær opholdstilladelse.