Tirstrup ligger godt

I MORTEN LIIN'S (ML) indlæg 25/7 fremgår det tydeligt, at han er modstander af at optimereinfrastrukturen til Tirstrup Lufthavn og hellere vil bygge en ny lufthavn nord for Århus.

ML glemmer i sit indlæg, at infrastrukturen også skal passe til en lufthavn, således at tilgængeligheden til lufthavnen med passagerer og gods er optimal. Her har Tirstrup lufthavn stadigvæk store mangler. Derfor lider lufthavnen af faldende passagertal og af, at ruter bliver nedlagt.

At vi samtidig har et hylekor (herunder ML), som råber op om at få lufthavnen flyttet, hjælper heller ikke på Tirstrup Lufthavns muligheder for at udvide forretningen.

Tirstrup-lufthavnen ligger desuden optimalt, da der er rigelig plads til at udvide lufthavnen, og der er ingen naboer, som bliver generet af den støj, som en aktiv lufthavn giver.

Størstedelen af de europæiske lufthavne ligger et godt stykke uden for den by, som de betjener, præcis således som Tirstrup Lufthavn gør. Vi kan eksempelvis tage Gardermoen i Oslo, hvor lufthavnen er placeret ca. en time fra Oslos centrum mod nord.

Her har nordmændene lavet en totalløsning, som både indeholder en motorvejsforbindelse til lufthavnen og en direkte togforbindelse. Dette fungerer fortræffeligt, og lufthavnen er en succes.

Samfundsmæssigt vil det dog være langt mere fordelagtigt, at den nuværende infrastruktur bliver optimeret med ordentlige (motor)vejs- og togforbindelser samt en ordentlig tilslutning til det eksisterende motorvejsnet frem for at skulle igennem ekspropriering af landområder, anlæggelse af lufthavn, veje og togforbindelser og fald i huspriser pga. støj osv. osv.

Samtidig giver en sådan saltvandsindsprøjtning til infrastrukturen mulighed for at løfte det økonomisk trængte Djursland og kan være med at skabe yderligere vækst for virksomhederne i Østjylland.

Hvad det fornuftige i argumentet om at flytte lufthavnen i Østjylland for at spare 10 min. i transport er, bliver derfor en kilde til stadig undren.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.