Tak for sidst, Wammen

Helt at undgå serviceforringelser på enkelte områder tror jeg dog heller ikke på, fastslår Viggo K. Dahm.

DET VILLE VÆRE så nemt - at benytte den nuværende situation til at sige tak for sidst til Nicolai Wammen og socialdemokratiet.

Under konstitueringen efter sidste kommunalvalg blev vi konservative slet ikke inviteret til konstitueringsforhandlingerne.

Vi var mange konservative, heriblandt undertegnede, der oplevede en meget arrogant Nicolai Wammen den aften.

Han havde kun brug for sine egne, Enhedslisten, SF og de Radikale.

Her syv måneder senere, nu da der skal træffes upopulære beslutninger, har de partier, der gav Nicolai Wammen borgmesterposten, og som han lænede sig op af og støttede sig til den aften efter valget, meldt fra. Hverken SF eller Enhedslisten vil være med til at løse den kommunale opgave omkring kommunens økonomi. De turde alligevel ikke!

Nej til hængekøjen

Hvor ville det være nemt for os konservative at hoppe op i hængekøjen, fortsætte med at nyde det gode sommervejr, og lade Nicolai Wammen ligge, som han selv har redt!

Men sådan er Det Konservative Folkeparti ikke. Vi trækker gerne i arbejdstøjet og tager medansvar for vores by. Jeg er endda glad for, at Enhedslisten og SF har meldt fra.

Jeg tror, det bliver lettere at skabe balance i byens økonomi med minimal indflydelse fra SF og Enhedslisten og samtidigt uden de store serviceforringelser for borgerne.

Dog vil jeg advare Nicolai Wammen om at bruge ordet besparelse for meget, - advare imod ensidigt at fokusere på besparelser. Jeg tror fuld og fast på, at vi igennem rationaliseringer og udliciteringer kan nå langt med at finde de 410 millioner kr., der skal findes.

Ved at føre ansvarlig politik og fokuse på de rigtige ting vil vi kunne nå langt med at finde de 410 millioner kroner, uden at borgerne oplever de katastrofale service forringelser, som også Nicolai Wammen giver udtryk for, der vil komme.

En unødvendig skræmmekampagne, fokuser på muligheder i stedet for på begrænsninger!

Få forringelser

Helt at undgå serviceforringelser på enkelte områder tror jeg dog heller ikke på, men med den rigtige indstilling til tingene vil der dog kun være tale om begrænsede serviceforringelser, og serviceforringelser der er til at leve med.

Den danske velfærdsstat står ikke umiddelbart foran forfald, heller ikke i Århus selvom omkostningerne skal tilpasses indtjeningen.

Et sidste råd til Nicolai Wammen: Brug din energi på at lede byen i stedet ensidigt at bebrejde regeringen, hver gang du skal træffe en upopulær beslutning her i byen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.