Pas på - her kommer de almindeligeSvæklinge

Træningscenter, fitness. Har man sagt de to ord ser man dem for sig: Flotte unge mennesker i små, stramme dragter, pigerne med make-up'en i ulastelig orden - blot enkelte dekorative sveddråber på overlæben, drenge med overarme som man ellers kun ser i undertøjsreklamer.

Man hører musikken - hård, rytmisk - Eminem, Rammstein, som kalder til svedig pumpning. Man ser dem for sig. Bare ikke hos Århus Sekvenstræning i Jægergårdsgade.

Netop inden for bemærker man det straks. Her er ingen spejle!

Når man sveder i maskinerne i det store, lyse rum, kan man ikke se mig selv, man kan ikke lade blikket glide ned af sine veludviklede overarme eller dvæle ved de stramme baller. Skiltet ved indgangen til træningscenteret Århus Sekvenstræning i Jægergårdsgade sender da også en advarsel til muskelbundterne: "Slapsvanse, skravl, svæklinge: Hjertelig velkommen".

Det er indehaveren, Tine Ladefoged Jensen, der tager imod - som hun tager imod alle: Med et stort smil. Hun er fysioterapeut, overtog Århus Sekvenstræning i 2000 og har drevet stedet siden. Hver dag er hun her fra klokken 7 til 17, modtager sine kunder, småsnakker med dem, sender dem igennem de mange maskiner, som skal holde dem i live og i form nogle år endnu. For det er det, som det drejer sig om her - at holde sig i live og i form.

Jeg ser mig omkring. Menneskerne her er - ja, jeg undskylder på forhånd for det ord, som jeg nu vil bruge. Jeg ved godt, at det er et af de mest fornærmende, som vi kan slynge efter hinanden i vores kulturkreds. Menneskerne her er... almindelige. De ligner nogle, som jeg kunne hilse på i Netto, bo i opgang med. Min overbo kommer her!

Velegnet til skavanker

Det følger af konceptet i sekvenstræning. Man laver flere gentagelser med en lavere belastning end til traditionel styrketræning i maskiner med få muligheder for at lave forkerte bevægelser og med fokus på naturligt svage muskler. Det gør træningen velegnet til genoptræning og til vedligeholdelse af den fysik, som vi havde blot få år tilbage, mindre velegnet til bodybuilding.

Det kan man se på dem, der kommer her. Halvdelen er på min egen alder, 40 plus. Deres træningstøj er ikke stramt, ofte meget lidt velsiddende. De taler med hinanden, griner. Deres arme er som mine: Tynde. Musikken er rytmisk og nutidig uden at være påtrængende - Gnarls Barkley, The Streets, Peter Sommer.

Her er blot et enkelt spejl - på hjul, gemt væk i et baglokale. Det hiver Tine frem, når hun vil hjælpe en kunde til at gøre en bestemt bevægelse rigtigt. Bagefter bliver det straks kørt væk igen.

Jeg ser mig omkring, Tine står og pjatter med to kunder, de griner alle tre højt. Jamen - her er jo hyggeligt.

jpaarhus@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.