Brabrands Beckham

Casper Daather kan blive den næste Brabrand-spiller, der tager springet til superligaen. Det vilde liv er lagt til side.

Selv er han ikke meget for sammenligningen, men den er alligevel nærliggende at drage. Casper Daather - eller "ham med håret", som to knægte på tilskuerpladserne omtalte ham som under lørdagens træningskamp mod Aarhus Fremad - har nemlig en del lighedspunkter med Real Madrids David Beckham.

Ganske vist er der en ganske voldsom niveauforskel på den spanske La Primera Division og den næstbedste dansk række, men alligevel. Både Daather og Beckham har deres favoritposition på højre kant, og de lyser begge op med deres tekniske kunnen, samtidig med at de til tider er udskældte for at være for svingende og falde ud af kampene. Og så er der lige det med håret. Casper Daathers lyse manke er en nærmest tro kopi af den frisure, som den 31-årige tidligere landsholdskaptajn havde ved sin tiltrædelse i Real Madrid. Brabrand-spilleren forsikrer dog, at der ikke er tale om en efterligning.

»Jeg vil gerne lige skynde mig at sige, at jeg har haft den frisure, siden jeg gik i 2.G., så jeg forsøger ikke at ligne ham. Og i øvrigt har jeg en kæreste, som jeg passer rigtigt godt på, så udover håret er der ikke nogen sammenligning,« griner han.

Valgte det sikre

Casper Daather (udtales med å som i Åboulevarden) kom til Brabrand inden den forgangne sæson. Han skiftede fra 2. divisionsklubben Holstebro og valgte den århusianske 1. divisionsklub, på trods af at han havde et tilbud fra Silkeborg på hånden. Han takkede dog nej, idet der var tale om en form for lærlingekontrakt, hvor han skulle træne fuld tid til halv løn og forsøge at tilspille sig en plads på superligaholdet i løbet af et halvt år. Samtidig ville Silkeborgs træner Viggo Jensen have Casper Daather til at spille venstre back, og så var Brabrands tilbud som førstevalg på favoritpositionen trods alt mere tillokkende.

»Dengang valgte jeg det sikre, men hvis der ringede en superligaklub i dag, ville jeg helt sikkert skifte,« siger han.

I den sæson han har spillet i Brabrand, er han blevet bekræftet i, at talentet rækker til at spille på højeste niveau, og målet er nu klart. Superligaen.

»I øjeblikket er jeg lærerstuderende af profession og fodboldspiller ved siden af, og det kunne jeg godt tænke mig at lave om på. Jeg vil i en superligatrup, og det mener jeg er et realistisk mål,« siger han.

Tre år uden bold

Inden det sker, skal han have mere stabilitet i sit spil. Han fremstår som en gennembrudsstærk tekniker, der har tendens til at svinge meget i sine præstationer for til tider at falde helt ud af en kamp.

»Det har jeg hørt mange gange før. Det er fuldstændig korrekt, og det er noget, jeg skal komme ud over, for jeg har ikke alderen til at svinge så meget. Det er noget, man gør som 20-årig. Jeg arbejder selvfølgelig med det, men vil også godt give holdet og spillestilen en del af skylden,« siger han og bemærker, at Brabrands defensive udgangspunkt ofte gør det vanskeligt for kantspillerne at skabe noget frem af banen.

Casper Daather kan ikke kun det med at forsvinde ud af en kamp. I en årrække forsvandt han faktisk helt fra fodboldverdenen. Som 19-årig ødelagde han både menisk og korsbånd i det ene knæ, hvilket gjorde en fremtid som professionel fodboldspiller alt andet end realistisk. Som 20-årig tog han ud at rejse, og der gik tre et halvt år, inden han igen vendte tilbage til Danmark. Det blev til tre sæsoner som skilærer i Østrig og Frankrig og en enkelt som rejseguide i Italien. Og det kan mærkes fodboldmæssigt den dag i dag.

»Man kan godt se, at nogle af de knægte, der har gået på Hessel Gods Fodboldskole, sparker bedre til en bold end jeg. På den måde mangler jeg noget, fordi jeg har stået på ski og drukket store drinks i stedet,« siger han.

Starter med karantæne

Det vilde liv stillede behovet for at gå i byen, så Casper Daather i dag ikke føler, at han går glip af noget ved at leve seriøst og gå op i fodbolden. Og samtidig påstår han, at han som langhåret skilærer ikke var en damernes ven.

»Jeg har i hvert fald ikke været så ulækker med min krop, som jeg kunne have været,« griner han.

Nu er Casper Daather seriøs med sin krop. Han lever sundt og satser hårdt på en fremtid med fodbold. Og det må meget gerne blive i en superligaklub. Til at begynde med sidder han dog over i de to første kampe i den kommende sæson på grund af et rødt kort i den foregående sæsons sidste kamp mod Randers. Selv om han mener, at det var en hårdt dømt udvisning, må han leve med karantænen på to spilledage.

Ligesom han i øvrigt som lærer må leve med, at børnene i skolegården råber David Beckham efter ham, når der spilles fodbold.

allan.poulsen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.