Undersøg ældreområdet

TAK TIL REGERINGEN for ekstra økonomisk støtte til ældre i landets næststørste by på 0,025 pct. af beholdningen i statskassen. Rækkevidden af beløbet er formentlig begrænset ud fra de forestående drøftelser om nedskæringer på ældreområdet.

Først et tillykke til rådmanden for meningsmod og "jordbundsundersøgelser" på området. Man får de politikere, man har fortjent, siger man, men embedsmændene vælger man efter andre kriterier. Jeg håber, embedsmændene har gjort deres arbejde seriøst og ordentligt, så de kan fremvise undersøgelser, der præcist viser, hvordan den økonomiske kage skal fordeles. Jeg håber endvidere, at embedsmændene har påpeget, hvor stor en økonomi, der er nødvendig, for at plejen er optimal, herunder personlig pleje for alle, der har behov herfor.

Hvad angår rengøring i private hjem håber jeg, at de ældre ikke drukner i nullermænd på grund af for lang frekvens og for kort tidsudmåling til arbejdet. Tidligere og på trods af mindre indtægter var hjemmet og dets renholdelse den status, man havde, Måske viser undersøgelserne tillige, hvor store besparelser der kan hentes på rengøring, hvis ældre med store pensioner og formue økonomisk bidrager til arbejdets udførelse.

Hæv status og løn

Der foreligger sikkert også analyser om, hvordan eventuel adskillelse af pleje og rengøring vil påvirke økonomien nu og på længere sigt, med relation til længere levealder og påvist ældreboom. Det handler om ældre mennesker, men det ender med at dreje sig om økonomi.

Det er min klare opfattelse, at det er nødvendigt at bedre uddannelsen af plejepersonalet både fagligt og personligt. Desuden må forhandlingsparterne hæve lønniveauet, således at området får en højere status væsentligst for at værdsætte arbejdet med ældre mennesker. Ligeledes bør arbejdet tilrettelægges, så området uddannelsesmæssigt bliver tiltrækkende for unge og andre med en medmenneskelig indstilling til ældre.

Det er generelt mit ønske for de forestående politiske forhandlinger, at de reelle forhold i ældreområdet vises, så forebyggelse på alle områder, ændringer i den økonomiske fordeling samt at være på forkant med udviklingen indgår i forhandlingerne i byrådet.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.