Leder: Krisehjælp

BYENS SOCIALRÅDMAND Gert Bjerregaard (V) var i forbindelse med begivenhederne i Libanon hurtigt ude at love krisehjælp til tilbagevendende med bopæl i Århus. Og det ser ud til, at såvel det beredskab, som Århus Kommune og Psykiatrisk Hospital forestår som tiltag af mere privat karakter, gør deres virkning.

Selv om man rationelt set må være belavet på lidt af hvert, når man henlægger ferierejsen til et land, hvorfra terrororganisationen Hizbollah med mellemrum sender raketter mod mål i nabolandet Israel, har en del hjemvendte haft behov for krisehjælp.

Der er ganske vist en løbende kritik, bl.a. fra lægefagligt hold, af den såkaldte psykologiske krisehjælp, der tilbydes og udøves, når folk gennemlever livssituationer med f.eks. ulykker og dødsfald. Senest har psykologernes organisation selv foreslået en undersøgelse af den psykologiske krisehjælp.

Men uanset hvad man kalder tingene, så er det godt at omfatte alle med den medmenneskelige omsorg, der baserer sig på det kristne næstekærlighedsbudskab, som er et væsentligt element i det danske samfunds etik- og moralopfattelse og ligeledes en åndelig ledetråd i den vestlige civilisation. Det er ikke en omsorg, som man skal gøre sig fortjent til; den får man uden videre.

De fleste tilbagevendte fra Libanon med tilknytning til Århus har base i Gellerupparken og Toveshøj i Brabrand. En klubleder i Gellerup vurderer, at op mod 1.500 mennesker er berørt af begivenhederne, og klubben gør derfor en ekstra indsats for at få de hjemvendte beboere med i sommeraktiviteterne.

Klubberne i Gellerup er således åbne for både børn og voksne i sommerferien. Der arrangeres eksempelvis børne-OL og fodboldturnering, tiltag, der må antages at henvende sig til såvel piger som drenge.

Eftersom aktivitet kan være et givtigt middel i en krisesituation, er klubindsatsen glædelig.

Såvel Socialcenter Vest som Psykiatrisk Hospital anbefaler i øvrigt folk så hurtigt som muligt at vende tilbage til hverdagen, hvordan den end måtte tage sig ud. Den anbefaling forekommer fornuftig i og med, at kriser, sorg og modgang er en del af livet, der ikke skal sygeliggøres unødigt, men er erfaringer, der for flest muliges vedkommende helst skal vendes til en styrke i det fortsatte livsforløb.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.