Mand sprang for livet

Storalarm søndag formiddag, da der udbrød ild i en lejlighed på anden sal i et boligblok i Trige.

En familiefar havde ikke andet valg en at springe ud fra en altan på anden sal for at redde livet, da der i går ved 11.30-tiden udbrød en brand i en lejlighed i Trige Centervej 12 i en boligblok i Trige.

»Manden råbte og skreg fra altanen, at vi skulle ringe efter hjælp, og umiddelbart efter så han ingen anden udvej end at springe de otte-ni meter ned, hvor han ramte en brostensbelægning,« fortæller Absalon Holusteini.

Han bor i stueplan i naboopgangen, og sad udenfor og nød det fine sommervejr efter morgenmaden.

Stønnede af smerte

Han kunne konstatere, at manden lå stønnende af smerte og sandsynligvis med brækkede ben, hvorefter man lagde et tæppe over ham. I lejligheden var stadigvæk mandens kone, hans én uge gamle datter og en dreng på fem-seks år.

Da de ikke var kommet ud, løb naboerne ind i opgangen for at hjælpe.

»Konen stod med det nyfødte barn i sine arme og ville ind for at hente sin mand i den brændende lejlighed, men det var komplet umuligt, så vi fik hende trukket ud og ført udenfor. Sekunder efter var hele trappeopgangen fyldt med tæt røg,« fortæller naboerne.

En brand i en boligblok får altid brandvæsen og Falck til at sætte alle sejl til ved at sende rigeligt med redningsudstyr og ambulancer. Det blev derfor til en storalarm med flere brandbiler og fire-fem ambulancer.

Måske forgiftet

Ilden blev relativt hurtigt slukket med vand, og en første rundgang af politi og brandfolk viste, at lejligheden på 2. sal var alvorligt hærget af ild og især røg:

»Vi kender endnu ikke brandårsagen, men måske er det tobaksrygning. I hvert fald var der ild i en hjørnesofa, der stod tæt ved gavlen. Moderen og de to børn var "sorte i ansigtet" - et tegn på røgforgiftning, så de fik hurtigt ilt, da de i ambulancer blev kørt til skadestuen,« oplyser indsatsleder Uffe Fast.

Han knurrede i øvrigt lidt over, at brandbilerne ikke kunne kumme tæt nok på ilden. For at undgå parkerede biler på grønne arealer er der lagt store natursten ud, så ingen kan komme til. Heller ikke brandvæsnet.

»Vi måtte lægge 90 meter brandslange ud - lige det vi havde med,« fortalte Uffe Fast.

Hørte et bump

Hos familien Bjarnason i lejligheden på første sal under den delvis udbrændte var man ved at vågne efter en fornøjelig aften med Grøn Koncert.

Man hørte den nødstedtes råb fra altanen og hurtigt efter et bump, da manden ramte jorden. Lejligheden fik en del vandskade, idet vandet løb gennem samlingerne i etageadskillelserne.

kras@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.