Boksning: Allan Vester overvejer fremtiden

Allan Vester bruger ventetiden på at passe familien og på at planlægge livet efter karrieren.

At stoppe eller ikke at stoppe. Det synes for tiden at være spørgsmålet for Allan Vester. Dåbsattesten vidner egentlig ikke om, at han skulle være pensionsmoden, men faktum er, at den tidligere mesterbokser ikke har været i ringen i knap halvandet år.

Lysten til at genoptage karrieren er dog stor, men pengemænd med lyst til at støtte de store boksestævner er få. Derfor nyder den 28-årige århusianer foreløbig tilværelsen efter den aktive karriere, men selv om han ikke afviser, at den bliver genoptaget, er han ikke langt fra at lade handskerne forblive endeligt på hylden.

»Det sagde jeg også sidste år, men det er altså en svær beslutning. Jeg skal have en stor kamp inden for en overskuelig fremtid, ellers er det for sent, for så har jeg været væk for længe. Der skal komme en afklaring senest til efteråret. Hvis det ikke lykkes, er det nu også fint nok, for jeg har fået mange gode oplevelser. Jeg har levet af min hobby. Det er der ikke mange, der får lov til,« siger Allan Vester, som trods alt føler, at han er for ung til boksepension.

Men beslutningen bliver formentlig ikke udelukkende hans egen.

Det vigtigste er familien

I øjeblikket handler det som i resten af den trængte sports professionelle regi om at skaffe penge fra tv-kontrakter til at afholde de store stævner. De penge er i øjeblikket svære at få fat i, og derfor er de såkaldte kassekampe også sjældne ikke kun i Danmark, men også i den øvrige verden.

Skal karrieren fortsætte, handler det i høj grad om pengebeløbets størrelse. Bokseren, som for nylig blev far for anden gang, har nemlig også familien at tænke på.

»Familien er det vigtigste nu. Jeg kunne godt fortsætte for små penge, men jeg vil ikke bokse for 10.000 kroner i ny og næ, for det kan vi ikke leve af. Vi må se, om det går til efteråret. Men det er jo ikke sådan, tv-kanalerne ligefrem står på spring,« siger Allan Vester.

Århusianeren startede i bokselokalet, da han var 13 år, og efter springet til de professionelle rækker har karrieren budt på 11 titelkampe.

»Jeg har tjent gode penge. Det er ikke sådan, vi mangler noget, men der skal tjenes ind til det månedlige budget. Sådan har vi det jo alle sammen. Boksningen har aldrig været for pengenes skyld. Det er for interessens skyld, og interessen er der stadig,« siger Allan Vester, som gennem syv år gjorde sig i den professionelle verdenstop i weltervægtsklassen.

De fleste af titelkampene kom tidligt i karrieren, og første gang han boksede om verdensmesterskabet, havde han blot 19 kampe under bæltet. Derfor ærgrer han sig også over, at et sådan VM-opgør ikke kommer nu.

»Det er nu, jeg skal have de store kampe, ikke for fem år siden. Det kunne være sjovt med den rutine, jeg har nu. Jeg har holdt mig i rimelig god form, og jeg kunne sagtens bokse et par år endnu. Jeg kunne dog ikke forestille mig at bokse, til jeg var 40 år,« siger Allan Vester, som i sin far Anders Vester også har sin promotor.

Arbejder med unge

Foreløbig passer Allan Vester sit arbejde i en amtslig institution, hvor han hjælper adfærdsvanskelige unge med at finde livets rette vej.

»Vi bruger meget af disciplinen fra boksning. Det gælder om at motivere de unge til også at få den disciplin. Jeg arbejder mest i døgnvagter, og det passer mig fint. Jeg kommer aldrig til at sidde på kontor fra otte til fire. Det gider jeg ikke. Jeg vil hellere skyde timerne af og så have fri og tid til børn og familie,« siger Allan Vester.

At arbejde med unge bliver formentlig også det, Allan Vester vil foretage sig fremover. Men da hustruen Therese Rasmussen for tiden læser videre indenfor sin karriere i hotel- og restaurationsbranchen, må en uddannelse vente. To samtidige indtægter på SU går ikke.

»Når hun er færdig, vil jeg også i gang. Det er ikke fordi, jeg tror jeg bliver bedre, men det er rart nok at have papir på det, og samtidig får jeg trods alt også nogle flere redskaber,« siger Allan Vester, som næppe nogensinde siger endegyldigt farvel til bokselokalerne.

»Jeg er sikker på, at jeg engang ude i fremtiden vil finde en funktion indenfor boksning. Jeg kunne godt tænke mig at blive boksepromotor, men det kræver jo også penge. Hvis jeg nu vandt i lotto, var det da en mulighed,« griner Allan Vester.

Gider ikke håbe mere

Århusianeren blev i sin 32. og foreløbig sidste professionelle kamp i marts sidste år stoppet af Eamonn Magee, som i Belfast havde over 5.000 medlevende hjemmetilskuere i ryggen til titelkampen i WBU-regi.

»Det var fedt. De ville bare slå mig ihjel, da jeg kom ind i ringen og spillede lidt op til dem. Kampen kom i stand blot en måned før, så jeg var ikke godt nok forberedt. Jeg tog chancen alligevel, for havde jeg vundet, havde jeg fået en fin rangering på Europaranglisten. Men jeg ville nu gerne have sluttet af på en bedre måde. Det kunne være fedt at slutte af i en fyldt stadionhal,« siger Allan Vester, der formentlig får et af sine få nederlag som afslutning på karrieren.

Med mindre den midlertidige pension altså bliver udsat, men det spørgsmål står endnu ubesvaret hen.

»Alle folk spørger, om jeg snart skal i gang igen. Men jeg ved det ikke, og det er til at blive skør af. Derfor er det også definitivt slut, hvis der ikke kommer noget til efteråret, så gider jeg ikke håbe på det mere,« siger Allan Vester.

sport@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.