Kommunen udskyder vedligeholdelse

Problemer med overhovedet at finde håndværkere samt skyhøje priser får Århus Kommune til at holde igen med vedligeholdelse af bygninger. Kun det nødvendigste bliver udført.

Århus Kommune satser bevidst på at udskyde renovering af ejendomme. Højkonjunkturen har sendt priserne i vejret, det kan være svært overhovedet at finde håndværkere ligesom arbejdet til tider kan gå så hurtigt, at kvaliteten er i fare. Derfor får man i øjeblikket ikke så meget for pengene.

»Vi udskyder så meget som muligt. Det er typisk renovering af facader, udskiftning af tage eller vinduer. Det er projekter, som vi på et tidspunkt skal have gennemført, men som det ikke gør noget bliver udskudt et år eller to,« siger chef for kommunens ejendomsforvaltning Poul Spliid Pedersen.

I år skulle kommunen have renoveret for 26,5 mio. kr., men har udskudt arbejder for 7 mio. kr.

Ikke meget for pengene

»På mange områder er renoveringsomkostningerne steget med mindst 25 pct. bare i løbet af to år. Det er langt mere end de almindelige prisstigninger, og det betyder, at vi ikke får så meget for pengene, som vi plejer,« siger Poul Spliid Pedersen.

Håbet er, at presset på et tidspunkt vil aftage, så det bliver lettere at finde håndværkere, ligesom man håber, at priserne dermed falder igen. Sker det, vil man genoptage de udskudte projekter og begynde at bruge af de opsparede midler.

Trefjerdedele af kommunens vedligeholdelsesbudget bruges stadig, og det er til uopsættelige projekter. Hvis det regner ned gennem taget, hvis vandrør er utætte, eller hvis der er råd i vinduer.

Kommunens beslutning om at holde igen med renoveringer gælder både boligejendomme og kontorbygninger. På grund af strukturreformen bliver opsparede midler midlertidigt indefrosset, men frigives på et senere tidspunkt.

christian.hansen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.