Dyrlæge fik nedsat bøde i landsretten

Dyrlæge Jens Breth Hansen fik 10.000 kr. ud af at anke sin dom til landsretten. Her fik han nedsat sin bødestraf for at have udlejet ulovlige boliger fra 50.000 kr. til 40.000 kr.

Den omstridte dyrlæge Jens Breth Hansen tjente 10.000 kr. på at anke sin byretsdom til landsretten.

Mandag afsagde Vestre Landsret dom i ankesagen mod Jens Breth Hansen, der er dømt skyldig i at have udlejet et værelse, der var en brandfælde i en ejendom i Samsøgade og for ulovligt at have ombygget en landejendom til boliger, der siden blev udlejet ulovligt. Vestre Landsret nedsatte bøden fra 50.000 kr. til 40.000 kr.

Endnu er dommens præmisser ikke offentliggjort, og derfor ønsker Jens Breth Hansens forsvarsadvokat Erik Aagaard Poulsen heller ikke at kommentere dommen ud over at konstatere at:

»Byretten havde fastsat et for højt niveau.«

I byretten i Århus blev Jens Breth Hansen i marts 2006 idømt en bøde på 50.000 kr. for at have udlejet et værelse på 4. sal i en ejendom i Samsøgade, selvom det ikke var godkendt til beboelse samt for at have ombygget en landejendom i Hasselager til 12 lejligheder, som han efterfølgende har udlejet ulovligt.

Større bøde

Anklagemyndigheden lagde op til, at bødestørrelsen skulle forøges, samt at Jens Breth Hansen skulle idømmes tvangsbøder, fordi han endnu ikke har sat de lejere ud, som beboer de ulovlige lejemål i Hasselager, selvom han allerede i august 2004 fik en bøde på 20.000 kr. for den ulovlige udlejning.

Men i retsmødet i landsretten i sidste uge, endte det hele med, at retsformanden gav Jens Breth Hansen en mundtlig advarsel for ikke at have efterkommet påbudet fra kommunen, og dermed valgte anklagemyndigheden også at frafalde kravet om tvangsbøder.

Skal opsige lejere

Siden sagen blev behandlet i byretten i marts, er Århus Kommune og Jens Breth Hansen også kommet et stykke videre i sagen, idet det fremgik af retsmødet, at Århus Kommune er villig til at lade ham slippe med alene at skulle opsige lejerne og ikke bringe ejendommen tilbage til oprindelig stand, som det tidligere har været ønsket af kommunen. Selvom denne sag nu er afgjort er hans mellemværende med myndighederne langt fra slut.

Ny sag

Fødevarestyrelsen arbejder i øjeblikket på en større sag mod Jens Breth Hansen, idet der har været usædvanligt mange klagesager over ham som dyrlæge, som har betydet, at Fødevarestyrelsen nu har bedt landets fødevareregioner om at indberette alle de klagesager, der vedrører dyrlægen, som har haft klinikker over hele landet. Flere klienter mener, at Jens Breth Hansen i stedet for at helbrede deres kæledyr har været skyld i dyrenes unaturlige død. Når Fødevarestyrelsen har et samlet overblik over de mange sager, vil man efter al sandsynlighed anlægge en sag mod Jens Breth Hansen i forsøget på at fratage ham autorisationen, idet man ikke tidligere har haft en dyrlæge, der har fået så mange klager som Jens Breth Hansen. Derudover er fagforeningen 3F også godt træt af dyrlægen, der står bag byggefirmaet Eurobyg, som udlejer polsk arbejdskraft til byggerier rundt om i landet. Han har også fået en bøde på 125.000 kr. for at udnytte illegale arbejdere fra Polen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.