Jubilæum i Sandgraven

ALTS afvikler for 25. gang Leschly Cup i næste uge. Den danske subelite er stærkt repræsenteret.

Pengene er små, men de næstbedste danske spillere bliver alligevel ved med at komme tilbage til anlægget i den nedlagte sandgrav i hjertet af Århus.

Leschly Cup har udviklet sig til en institution i dansk tennis.

I næste uge bliver turneringen afviklet for 25. gang på Aarhus Lawn Tennis Selskabs anlæg i den gamle sandgrav bag Skovvejen.

»Leschly Cup har gennem de sidste mange år hos spillerne været kendt som den største og vigtigste turnering på den danske sommertour. Ofte har andre turneringer, i hvert fald for mig, fungeret som opvarmningsturneringer til Leschly Cup, på samme måde som Queens til Wimbledon,« fortæller Kasper Warming fra Vallensbæk Tennis Klub.

Den 30-årige sjællænder, der i øjeblikket ligger nummer 12 på den danske rangliste, kommer tilbage år efter år til Leschly Cup. Det samme gør den øvrige danske subelite. Kristian Pless, Kenneth Carlsen og flere andre topspillere bruger ikke tid på de små hjemlige sommerturneringer uden præmiepenge og ATP-point.

Et fint felt

Kører man fingeren ned over den danske rangliste, så stopper man første gang ved nummer 5 - Andreas Laulund fra KB. Han stiller op igen i år, og han er topseedet. Nummer 6, 8, 9, 10, 11 og 12 i Danmark kommer også.

»Det er et fint felt. De spillere, der ligger højere på ranglisten spiller primært i udlandet. Kvaliteten fejler ikke noget, men vi kunne godt ønske os nogle flere deltagere,« siger Jørgen Eriksen, turneringsleder, Leschly Cup.

På spindesiden mangler Wimbledonmesteren Caroline Wozniacki. Til gengæld har Danmarks næstbedste spiller Karina I. Jacobsgaard fra KB meldt sin ankomst.

Sport og hygge

»Hun har vundet turneringen tre gange tidligere, så hun er glad for at komme tilbage,« konstaterer Jørgen Eriksen.

Derefter er der et spring ned til Anna Munch Larsen fra Gentofte, der ligger nummer seks i Danmark.

Turneringen er opkaldt efter brødrene Jan og Peter Leschly, der har været medlemmer af ALTS. De opnåede begge fornemme resultater i deres aktive karriere. Brødrene donerer stadig et beløb hvert år til turneringen, og Peter Leschly er fast tilskuer på finaledagen.

»Det er umuligt at sige om turneringen også bliver spillet om 25 år, men det er vores mål. Vi forsøger at finde en balance mellem et højt sportsligt niveau og en hyggelig atmosfære. Desværre lider vi, som mange andre turneringer, under nogle små felter,« siger Jørgen Eriksen.

Vander banerne

Tennisturneringen afvikles i den kommende uge på det næsten vindtætte anlæg på Sandgravvej. Den varme sommer bliver ingen hindring for kampene.

»Vi har prøvet varmen før. Det betyder, at vi skal vande banerne oftere, og det giver lidt længere pauser til spillerne. Bliver det helt slemt, så må vi tage de internationale regler i brug, der giver spillerne ret til en længere pause inden et afgørende sæt. Det har vi aldrig haft brug for tidligere,« siger Jørgen Eriksen.

På grund af få tilmeldinger i kvalifikationsrækken bliver der ikke spillet i denne weekend. De første kampe spilles mandag eftermiddag.

mikkel.hemmer@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.