Kompliceret efterspil på demonstration

Anmeldelsen af Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening holdt onsdag på Rådhuspladsen, hvor flere Hizbollahtilhængere kom til orde med slagsange og tilråb, er så kompliceret, at den muligvis kan ende på justitsministerens bord.

Århus Politi er kommet på en kompliceret opgave, som følge af den politianmeldelse, der er indgivet mod Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening, der onsdag havde ansvaret for en demonstration på Rådhuspladsen i Århus.

Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening havde forinden demonstrationen opfordret deltagerne til at undlade at medbringe Hizbollahflag og andre tilkendegivelser for Hizbollah. Alligevel mødte der mange Hizbollahtilhængere op, som medbragte flag, t-shirts og portrætter af Hizbollahlederen Nasrallah.

Til mikrofonen

Flere gange lykkedes det også disse tilhængere at tiltvinge sig adgang til demonstrationens mikrofon, hvorfra der blev råbt hyldestsange til Hizbollah og Nasrallah, ligesom råbene "Død og USA og Israel" genlød fra talerstolen.

Det blev for meget for Kamran Tahmasebi, der nu har anmledt demonstrationen som privatperson. Kamran Tahmasebi er også aktiv i Demokratiske Muslimer, og mener, at man som demokratisk muslim er nødt til at tage afstand fra en organisation som Hizbollah, der er på USA's terrorliste.

Følelser på spil

Formand for Århusafdelingen af Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening, Iben Baadsgaard al-Khalil afviste i går overfor JP Århus, at man kunne have handlet anderledes, da der er mange følelser på spil for deltagerne i demonstrationen, men at hun ikke sympatiserer med Hizbollahs metoder og ideologi.

Hos Århus Politi er juristerne allerede nu i fuldt sving med at finde ud af, hvordan anmeldelsen skal håndteres.

»Vi er i fuld gang med at undersøge lovligheden af demonstration, og har også kontaktet juridisk afdeling i København, da det ikke er en problemstilling, vi har behandlet tidligere. Der findes heller ikke præcedens på det juridiske niveau i denne slags sager,« siger Morten Anker Jensen, politiinspektør ved Århus Politi.

Ministerium inddrages

Han vurderer, at på grund af sagens karakter, kan det blive nødvendigt at inddrage Justitsministeriet i sagen.

Sagen vil på mandag også kunne få betydning for Københavns Politi, da Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening har arrangeret endnu en demonstration, denne gang på Rådhuspladsen i København.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.