Man masserer da heste!

Den 25-årige studerende Maiken Pedersen fra Århus har oprettet et lille firma og tager ud og masserer rideheste.

Hvad der er godt for mennesker, er også godt for heste.

I hvert fald, når det gælder massage af ømme muskler og stive led. Derfor kan det vel heller ikke undre ret mange, at der alene i Århus findes en lille snes såkaldte hestemassører, som tager rideheste under kærlig behandling.

Én af disse hestemassører er den 25-årige Maiken Pedersen. Hun fulgte et tretrins kursus fra den svenske Axelsons Animal Massage School, som i øvrigt foregik i Den Kongelige Stand på Christiansborg, så hun nu er uddannet som diplomeret eksamineret hestemassør.

»I 2003 oplevede jeg første gang , at en uddannet massør behandlede en hest, der grundet en medfødt skæv ryg havde problemer med at fungere optimalt. Jeg er en stor tilhænger af logik. Men selvom jeg dengang ikke var helt overbevist, kunne jeg se en sammenhæng mellem hestens ydeevne og det, som massagen kunne bidrage med. Samtidig gav det god mening med massagen, at den pågældende hest belastede nogle muskelgrupper mere end andre på grund af sin ryg og derfor nød godt af massagen,« forklarer Maiken Pedersen, der er under uddannelse som socialrådgiver og forventer at slutte med eksamen næste sommer.

Hun vil arbejde som socialrådgiver og ikke leve af at være hestemassør:

Fysisk kraftanstrengelse

»Hestemassage kræver én 100 pct., og man skal lægge mange kræfter i. For at kunne leve af det job skal man massere seks til otte heste om dagen, og det vil jeg ikke kunne holde til rent fysisk. Så i stedet vil jeg være hestemassør i fritiden,« siger Maiken Pedersen.

JP Århus var med, da Maiken Pedersen besøgte et stort ridecenter i Hørslev i det aller vestligste Århus.

For fjerde gang skulle den 13-årige vallak Don Carlos i behandling, og der gik ikke mange minutter, inden signalerne fra hesten lod antyde, at hesten nød massagen:

»Når hesten smasker og ser på mig, kan jeg se i dens øjne, at "det her bare er ok". Hesten slapper af, bøjer halsen ned og nyder massagen af musklerne. At den også har behov for massagen, kan jeg se på reaktionen, når jeg rører visse muskelgrupper,« siger Maiken Pedersen.

Hvad er så hestemassage?

Ja, umiddelbart ligner det meget den behandling, som mennesker med ømme muskler og myoser får. Blot er der lagt mere kræfter i nærkontakten mellem hesten og Maiken Pedersens knoer og håndflader. Hun lægger hele kroppen bag, så trykket kan være stort og dermed være med til at løsne muskler og led.

»Nogle bruger massageapparater til opvarmning af hestens muskler, men det er jeg ikke tilhænger af, idet man så ikke har ret megen føling med hesten. Andre arbejder også med magneter - men de skylder at forklare mig, hvordan det skulle virke! Jeg er ikke til hokus-pokus,« siger Maiken Pedersen.

Løn går til hestesport

Don Carlos ejes af den 19-årige Gitte Kjeld Jensen fra Århus. Hun er under uddannelse som salgsassistent hos Q8 og indrømmer gerne, at hun bruger stort set al sin løn på hestesport og Don Carlos' ve og vel.

»Vi har haft Don Carlos i to år, og vi er mindst to gange om måneden med i ridebanespringninger i øvrigt med stor succes og mange førstepræmier. En hest, der skal yde toppræstationer, har som mennesker behov for at få masseret musklerne. Hesten har også et problem, når den skal dreje højre rundt, og det afhjælpes af massagen. I øvrigt er jeg ved at få lært massage, som jeg kan give hesten før konkurrencerne,« siger Gitte Kjeld Jensen.

Nej til ryttermassage

Kan man massere heste, kan man vel også massere mennesker?

»Jo, det kan jeg sikkert. Og jeg bliver faktisk af og til af ryttere i fuldt alvor spurgt, om jeg ikke også lige kan give dem og deres myoser en omgang. Men jeg siger nej,« forklarer Maiken Pedersen.

De kan læse mere om Maiken Pedersens og hendes firma på hjemmesiden www.massage4horses.dk Her nævnes også priserne:

De første tre behandlinger - hver på knap en time - koster 950 kr. En enkelt behandling koster 350 kr. Da hestene har godt af, at massagen holdes ved lige, er der rabatter ved at købe klippekort.

kras@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.