Godsrekord på Århus Havn

Omsætningen af gods og containere på Århus Havn fortsætter med at buldre derudad mod nye rekorder, viser resultaterne for årets første seks måneder.

Godsomsætningen på Århus Havn fortsætter med at stige over forventning.

Det fremgår af en dugfrisk opgørelse over både den samlede godsomsætning og havnens containeromsætning, der i første halvår af 2006 er steget med hele 12 pct. i forhold til sidste års tal.

For godsomsætningens vedkommende er det 9 pct. over budgettet, hvilket svarer til, at der er gået ca. 500.000 tons gods mere over kaj end budgetteret.

Danmarks største

Havnedirektør Bjarne Mathiesen glæder sig over, at den generelle godsomsætning stadig kan følge med stigningen i containeromsætningen. Han mener, at det er udtryk for den bredde, som Århus Havn har formået at fastholde, mens havnen har udviklet sig til at blive Danmarks største containerhavn med en markedsandel på ikke mindre end 65 pct. af de containere, der omsættes i danske havne.

»Resultatet skal selvfølgelig ses i lyset af en generel god udvikling nationalt og internationalt. Men jeg tillægger det også betydning, at vi hele tiden får flere links ud i verden, fordi nye rederier kommer til og eksisterende rederier udvider deres rutenet,« siger Bjarne Mathiesen.

Som seneste eksempel på en helt ny kunde nævner han det iranske rederi, The Islamic Republic of Iran Shipping Lines (IRISL), der har valgt at starte egen feederlinie med ugentlig service fra bl.a. Århus. Fra Århus sejler rederiets feederskibe til Hamburg i Nordtyskland, hvor de anløber tre forskellige terminaler.

Polsk forbindelse

Et andet eksempel er en eksisterende kunde, Containerships, som har udvidet sin Århus-rute med en forbindelse til Gdansk i Polen.

Hos Århus Havn forventer man, at godsomsætningen også i resten af året vil stige med mere end de budgetterede 250.000 tons, og at den samlede årsomsætning således vil passere 11.500.000 tons gods og dermed sætte endnu en rekord for havnen.

jens.jorgensen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.