Smuk grimrian i baghaven

God stemning og ny musik på Danmarks Grimmeste Festival, der slår sig op på at være et billigt alternativ til de større festivaler.

Det lille, hvide skilt med håndmalede blå pile er så enkelt og undseeligt, at det næsten er smukt. For enden af vejen dukker den ene kønne pige op efter den anden, og drengene ser heller ikke værst ud.

Og som kronen på værket lægger dagens sidste solstråler et gyldent lys over den grønne græsplæne, der er omkranset af meterhøje træer og en blå himmel foroven.

Helt ærligt, Aage Jakob Stokholm, det er lidt svært at få øje på det grimme...

»Det er ellers lige derovre,« siger han og peger på et skilt, der angiver priserne på øl og spiritus. En øl koster 15 kr. og en drink 20 kr.

Fest i baghaven

Priserne er en ironisk kommentar ligesom navnet på den festival, der finder sted i hans private baghave på Grimhøjvej i Brabrand.

Danmarks Grimmeste Festival er, som navnet antyder, en underlegen pendant til Danmarks Smukkeste Festival i Skanderborg. Begge steder handler det først og fremmest om at skabe en god stemning, og dernæst om at præsentere noget godt musik.

»Prøv at se,« siger Aage Jakob Stokholm og slår ud med armene.

»Her er ingen, der er sure, ingen der er utilfredse. Alle er glade, så på en eller anden måde er vi allerede i mål. Så skidt med, at der sidder et løst trin op til scenen, der lige skal have en ekstra skrue. Musikken spiller, og folk hygger sig,« konstaterer Aage Jakob Stokholm, der studerer til lærer på Århus Dag- og Aftenseminarium, når han ikke arrangerer festival.

Festivalen, der løber over to dage, byder på et bemærkelsesværdigt musikprogram med hovednavne som Powersolo, The Alpine og F.U.K.T. Og ligesom de helt store musikfestivaler kan også Danmarks Grimmeste Festival diske op med flere barer, madboder og campingplads.

Blandt festivalgæsterne er veninderne Anne Ager, 20 år og fra Holstebro, og Anette Bjerg, 20 år og tilflytter fra Vejle.

»Jeg deltog også på festivalen sidste år, og det var bare så hyggeligt. Den musikalske standard er lige så høj som på de større festivaler, og så kan jeg godt lide princippet med, at de fleste bands spiller gratis,« siger Anne Ager.

Hun mener ikke, at man skal lade sig besnære af et sjovt navn, men netop Danmarks Grimmeste Festival lægger op til, at man kan være lidt mere afslappet.

Specielle typer

»Selvfølgelig tiltrækker festivalen mere udflippede og specielle typer, men jeg har bemærket, at der også er forældre med mindre børn til stede, uden at der går Langelandsfestival i den,« smiler Anne Ager.

Selvom de to veninder har mulighed for at sove hjemme hos Anette Bjerg, så har de alligevel medbragt en sovepose.

»Det er jo en lille festival, hvor man hurtigt kommer til at lære nye mennesker at kende, og der er altid plads, hvis man mangler et sted at sove. Men lad os nu se, om det bliver nødvendigt. Programmet slutter jo først kl.05.00 om morgenen,« ler Anne Ager.

Det er tredje gang, Danmarks Grimmeste Festival finder sted. Der ventes over 1.500 deltagere i festivalen, der har sin egen hjemmeside:

www.danmarksgrimmeste.dk

lisette.greve@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.