Prut om prisen på vaskemaskinen

På hjemmesiden <a href="http://www.prisminister.dk" target="_blank">www.prisminister.dk</a> kan man ganske gratis forsøge at presse prisen på splinternye hvidevarer. Bag siden står to studerende, der udskyder specialeskrivningen.

Ved at anvende hjemmesiden www.prisminister.dk kan man gratis og uforpligtende, og uden at sætte sine ben i en butik, prutte om priserne på hårde hvidevarer og derved ofte spare både 20 og 30 pct. på de vejledende udsalgspriser.

To århusianere, der begge mangler at skrive speciale i informationsvidenskab, står bag det nye tiltag i Danmark.

De to er den 26-årige Søren Holm og den 29-årige Kristoffer Lippert, som begge er blevet så grebet af deres projekt, at de har udskudt at skrive speciale og dermed slutte studierne.

»Vi fik ideen til hjemmesiden, hvor enhver kan være sin egen prisminister, i foråret, og efter godt 100 dage er vi nu klar med projektet. Det har været hårdt arbejde. Bl.a. har vi skullet finde frem til samtlige hårde hvidevarer, som forhandlerne tilbyder. Og desuden har vi skullet finde forhandlere, som vil være med i samarbejdet,« siger Søren Holm og tilføjer, at man i Norge rent faktisk har en minister for priser, altså en prisminister.

De selvstændige forhandlere har været mere interesseret i at være med end kædebutikkerne.

Hvorfor ved de to initiativtagere ikke, men det kan hænge sammen med, at kæderne tager en del af avancen, og at forhandlerne så ikke tjener nok til også at kunne prutte om priserne.

Det er enkelt at anvende den nye hjemmeside, hvis man står over for at anskaffe et køleskab, en vaskemaskine, et komfur o.s.v. Og chancen for at få prisnedslag bliver større, jo mere man køber.

F.eks. når et nyt hus skal forsynes med hårde hvidevarer.

Komplet hvidevareliste

På hjemmesiden er der en så godt som komplet liste over alle de hvidevarer, der for tiden tilbydes på det danske marked - forsynet med vejledende udsalgspriser.

Ud for hvert produkt er der et felt, hvor man kan indtaste den pris, man gerne vil betale.

Så snart prisen er tastet ind, leveringsform med eller uden installering og afhentning er valgt, og beskeden er sendt af sted, modtager de tilsluttede forhandlere en e-mail.

To timer senere kommer der svar. Enten med en bekræftelse på buddet, eller med et modbud. Hvilket initiativtagerne tror bliver normalt. Især hvis folk byder urealistisk lavt under den vejledende udsalgspris.

»En god idé er sikkert at se sig om hos forhandlerne for at finde prisniveauet på en vare og så sende et bud, som ligger under. Mit skøn er, at man udmærket kan få accept på et tilbud, der ligger 20 og 30 pct. under. Forhandlerne vil dog ofte komme med modbud for at få en handel, og det bud kan man så sige ja eller nej tak til. Uden at det koster en krone,« siger Søren Holm.

50 kr. i depositum

Forhandlerne kan ikke se, hvem der prutter om prisen, men blot se et postnummer på den mulige kunde. Den første forhandler, som accepterer et bud, får salget. Det skal kunden så acceptere og aftage varen.

Hvis man løber fra handlen, mister man de 50 kr. i depositum, som man stiller med sit kreditkort, når man byder.

»De 50 kr. er med for at undgå misbrug og chikane af hjemmesiden, men beløbet er virkelig et 100 pct. depositum. Bliver der ikke handlet, annulleres beløbet automatisk. Bliver der handlet, så trækkes de 50 kr fra tilbudsprisen, som man skal betale til forhandleren,« siger Søren Holm.

Hvad er så fidusen for de to ejere af www.prisminister.dk?

Jo, de har aftalt procenter med de tilsluttede forhandlere, så der ved hver handel sendes et beløb ind på hjemmesidens bankkonto. Det er disse procenter, som skal drive forretningen.

»I princippet kan hjemmesiden klare sig selv uden, at "vi er på arbejde", men vi opdaterer hele tiden med ny hårde hvidevarer og forhandlere. Og går det godt, er mulighederne temmelig store. Der er jo mange typer af varer, hvor det vil være en god fidus for forbrugerne at kunne prutte om priserne via en hjemmeside,« konstaterer Søren Holm.

kras@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.