Dyrlæge slipper for tvangsbøder

Den omstridte dyrlæge og entreprenør Jens Breth Hansen var i går i Landsretten i Viborg i den to år gamle sag om ulovlig udlejning af et loftsværelse i Samsøgade og den ulovlige ombygning af en landejendom i Hasselager. Her lagde retsformanden op til, at dyrlægen slipper for de tvangsbøder, som anklagemyndigheden ville have ham idømt.

Det ser ud til, at den omstridte dyrlæge Jens Breth Hansen slipper for de tvangsbøder, som anklagemyndigheden ønskede ham idømt for fortsat at have udlejet 12 ulovligt opførte lejligheder i Hasselager.

Mandag mødte Jens Breth Hansen i Vestre Landsret i Viborg i sagen om de ulovlige lejemål.

I byretten i Århus blev han i marts 2006 idømt en bøde 50.000 kr. for at have udlejet et værelse på 4. sal i en ejendom i Samsøgade, selvom det ikke var godkendt til beboelse samt for at have ombygget en landejendom i Hasselager til 12 lejligheder, som han efterfølgende har udlejet ulovligt.

Anklagemyndigheden lagde op til, at bødestørrelsen skulle forøges, samt at Jens Breth Hansen skulle idømmes tvangsbøder, fordi han endnu ikke har sat de lejere ud, som bebor de ulovlige lejemål i Hasselager, selvom han allerede i august 2004 fik en bøde på 20.000 kr. for den ulovlige udlejning.

Erkendte sig skyldig

Men efter retsformand Peter Lilholt havde debatteret sagens substans med parterne, blev de enige om at frafalde kravet om tvangsbøder, hvis Jens Breth Hansen erkendte sig skyldig i at have overtrådt loven.

Det indvilligede Jens Breth Hansen i, og retsformanden lod ham forstå, at han i så fald ville slippe med en advarsel for ikke at have imødekommet påbudet om at rømme lejlighederne.

Først på næste mandag vil retsformanden afsige den endelige dom i sagen og dermed og afgøre, om man deler byrettens vurdering af bødestørrelsen for de to forhold.

Et skridt videre

Siden sagen blev behandlet i byretten i marts, er Århus Kommune og Jens Breth Hansen dog kommet et stykke videre i sagen, idet det fremgik af retsmødet, at Århus Kommune er villig til at lade ham slippe med alene at skulle opsige lejerne og ikke bringe ejendommen tilbage til oprindelig stand, som det tidligere har været ønsket af kommunen.

Selvom Jens Breth Hansen næste mandag slipper med en advarsel og en bøde på omkring 50.000 kr. er hans mellemværende med myndighederne langt fra slut.

Mange klagesager

Fødevarestyrelsen arbejder i øjeblikket på en større sag mod Jens Breth Hansen, idet der har været usædvanligt mange klagesager over ham som dyrlæge, som har betydet, at Fødevarestyrelsen nu har bedt alle fødevareregioner i hele landet om at indberette alle de klagesager, der vedrører dyrlægen, som har haft klinikker over hele landet.

Flere klienter mener, at Jens Breth Hansen i stedet for at helbrede deres kæledyr, har været skyld i dyrenes unaturlige død.

Når Fødevarestyrelsen har et samlet overblik over de mange sager, vil man efter al sandsynlighed anlægge en sag mod Jens Breth Hansen i forsøget på at fratage ham autorisationen, idet man ikke tidligere har haft en dyrlæge, der har fået så mange klager som Jens Breth Hansen.

Derudover er fagforeningen 3F også godt træt af dyrlægen, der står bag byggefirmaet, Eurobyg, som udlejer polsk arbejdskraft til byggerier rundt om i landet. Han har også fået en bøde på 125.000 kr. for at udnytte polske illegale arbejdere.

pernille.ammitzboell@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.