Sportsdans: Jagten på de fem store

Århus-par mangler to sejre for at fuldføre en fantastisk sæson. Næste mål er VM i Tyskland i september.

Siden januar har de vundet alt, der kan vindes på højt plan i international sportsdans. Nu går de målrettet efter de resterende to turneringer, for som de første danskere siden 1984 at skrive sig ind i danseverdenens historiebog.

Århus-danserne Peter Stokkebroe og Kristina Juel Stokkebroe nyder at være parret på toppen af verden.

De færreste havde troet, at parret fra Århus Sportsdanserforening sådan uden videre kunne tage over, hvor Klaus Kongsdal og Viktoria Franova slap, da de gik ind i de professionelles rækker.

I dansernes univers er der fem store turneringer, der er forbundet med størst prestige. Ægteparret Stokkebroe har foreløbig vunder tre af dem i denne sæson: The Open, Blackpool og EM.

Nyder livet på toppen

»Vi vil gerne have de fem store. Lige nu nyder vi at være på toppen. Vi har knoklet for at nå så langt i mange år, og vi priser os lykkelige for, at vi er nået så langt,« siger Peter Stokkebroe.

Sidst i september danser de om VM i Karlsruhe i Tyskland, og derefter følger den prestigefyldte The International i London.

Inden forbereder parret sig ved en grand slam-turnering i Tyskland, German Open, i næste uge, inden et par uger i Singapore og Hong Kong.

Fra begyndelsen af september og frem til VM står den på hård træning i Århus under ledelse af cheftræner Lene Mikkelsen, der i øvrigt er den seneste dansker, der har vundet de fem store turneringer i samme sæson. Det var i 1984 med Colin James.

Ingen prof-planer

Umiddelbart ville det være nærliggende, at Stokkebroe-parret efter de to resterende turneringer besluttede sig for at blive professionelle.

»Men det har vi ingen planer om. Det bliver tidligst efter EM i latin i Århus i april næste år, hvor vi skal forsøge at forsvare EM-titlen. I forhold til økonomi vil det ikke betyde nogen stor forskel for os. Lige nu lever vi som professionelle takket være blandt andet den støtte, vi får fra Team Danmark. Den største forskel er nok, at prof-danserne i højere grad hyres til shows og undervisning,« forklarer Peter Stokkebroe.

Ved de store stævner danser de som amatører og kan skæve til profferne - og ofte få øje på par, som de har besejret tidligere. Så rent sportsligt er forskellen på de to kategorier ikke kolossal.

Afløsere på vej

Hr. og Fru Stokkebroe danser på hjemmebane sidst i november, når Århus Sportsdanserforening har sit årlige galla-stævne, der denne gang indeholder VM i standarddans. Her er det lokale fokus på Emanuel Valeri og Tania Kehlet, der jagter deres første finaleplads ved et af de store stævner.

I oktober får de et fingerpeg om, hvor de står, da de er med i The International, hvor konkurrencen faktisk er større i forhold til et VM, hvor hvert land kun må stille med to par. Forberedelserne til de to danse-konkurrencer foregår i German Open i næste uge, i USA, Italien og London.

Det tredje Århus-par på eliteplan, latin-danserne Martino Zanibellato og Michelle Abildtrup, er ved at bide sig fast mellem de allerbedste par i verden, og vil givetvis kunne afløse ægteparret Stokkebroe, når det med tiden stopper i amatørrækken.

På længere sigt vil Århus Sportsdanserforening rekruttere nye talenter via en nyoprettet danseskole, der har klubbens cheftræner Lene Mikkelsen i spidsen.

jesper.engmann@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.