R: Børnehaver skal åbne senere

Åbner de århusianske daginstitutioner senere, kan kommunen spare ca. 10 mio. kr. ifølge de radikale.

Hver morgen udenfor ferieperioderne slår alle Århus Kommunes daginstitutioner dørene op kl. 06.30, også selv om de fleste børn først bliver afleveret langt senere. Det er spild af offentlige midler, mener Det Radikale Venstre i Århus.

Partiet henviser til én undersøgelse fra forrige år, som viste, at kun fem pct. af børnene mødte i deres institution klokken halv syv. Intet tyder på, at det tal nu er anderledes. Derfor foreslår partiet, at en del af kommunens børnehaver og vuggestuer først åbner senere - f.eks. kl. 07.15.

»Med et mere fleksibelt arbejdsmarked møder mange forældre senere på jobbet. Derfor er der ikke længere brug for, at alle institutioner åbner kl. 06.30,« siger Martin Schaumann, formand for børne- og ungegruppen i Århus Radikale Vælgerforening.

Forslaget indebærer, at det kun er hver anden eller tredje institution, der skal ændre sin åbningstid. Så har alle, der har brug for det, stadig en mulighed for at aflevere børn tidligt i en institution i deres nærområde.

»De institutioner, der åbner senere, vil få deres budget reduceret med et beløb svarende til lønudgiften for en pædagog og en medhjælper i den tid, de venter med at åbne. Vi håber på, at kommunen vil kunne spare over 10 mio. kr., hvis bare en tredjedel af byens institutioner åbnede kl. 07.15 i stedet for 06.30,« forklarer Martin Schaumann.

Mindre fleksibilitet

Han erkender dog, at forslaget kan betyde, at de forældre, der gerne vil aflevere deres børn tidligt, får færre muligheder i deres nærområde. Samtidig bliver fleksibiliteten ved jobskifte, ferier osv. mindre.

»Men i forhold til de andre forslag, der er kommet frem i sparekataloget på børneområdet, så mener vi, at det er en lille pris at betale for en enkel, kreativ og forholdsvis stor besparelse, som ikke vil berøre særligt mange borgere,« tilføjer Martin Schaumann.

Den radikale rådmand Peter Thyssen er klar til tage ideen om de nye åbningstider med i de kommende budgetforhandlinger.

»Jeg vil tage forslaget med til forhandlingerne, som en mulighed vi vil overveje i forhold til de andre forslag, der ligger på børneområdet. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at det her spiller godt ind i vores tanker omkring det kommende budget,« siger Peter Thyssen i en kommentar.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.