Barber - en fadøl, tak!

Barbermester Erik Jacobsen, indehaver af salonen Gentlemens Place ved åen, har som den første frisør i Danmark fået en spiritusbevilling og tilbyder nu udeservering på samme måde, som cafeerne i området gør det.

Hos frisørmester Erik Jacobsen (58) og hans svende i salon Gentlemens Place på Åboulevarden bliver der nu også bestilt og serveret frisktappet, koldt øl fra et fadølsanlæg med tre typer øl, som netop er sat op i selve frisørsalonen.

Frisørmesteren har som den første i Danmark fået en spiritusbevilling, som tillader, at han på samme måde som nabocafeerne langs med åen kan servere øl inden døre såvel som ved udeservering.

Bevillingen gælder til kl. 02 om natten, og den koster 1.800 kr. pr. kvm. i årlig afgift til kommunen - svarende til ca. 25.000 kr. om året for i alt 25 udendørs siddepladser, hvoraf foreløbig 12 er taget i brug langs med butiksfacaden. Pladserne langs selve åen følger senere.

Barberøl siden 2002

Nu er det med øl i frisørsalonen ikke nyt for Erik Jacobsen. Lige siden han åbnede i december 2002, har der været en lille fadøl eller en vand med i prisen for en klipning eller en gammeldags barbering med ragekniv.

»Tilbudet om en gratis fadøl er blevet en kæmpesucces, som givetvis har været med til at skaffe mange kunder og gøre salonen kendt. Langt de fleste kunder vil gerne have denne øl - i hvert fald efter kl. 11. Pensionisterne siger også jatak før kl. 11.«

»En lige så stor succes er også, at jeg i den gammeldags udstyrede salon tilbyder en gammeldags barbering. Det er blevet in at prøve den barbering - heriblandt kikker også mange turister forbi for at blive barberet,« siger Erik Jacobsen.

Nå, tilbage til øllet. Erik Jacobsen regnede med, at det uden videre var tilladt at servere en øl for kunderne, så længe den var gratis. Men nej.

Da politiet og Told og Skat for snart et år siden var ude på rutinemæssige kontrolbesøg, fik frisørmesteren at vide, at det, han havde gang i, ikke var tilladt. »Men tag dog og søg en spiritusbevilling,« lød rådet fra en betjent.

»Jeg har dog siden åbningen været en lille smule nervøs, hver gang det kom frem i medierne, at jeg forærede kunderne en fadøl. Så efter kontrolbesøget skiftede jeg fadøllet ud med lyst øl på fad - og det har ingen kunder i øvrigt bemærket. Jeg fik sendt en ansøgning, som netop kom i hus mandag, så jeg kunne begynde den lovlige servering ude som inde,« siger Erik Jacobsen.

I Stena-Lines katalog

Bevillingen vil han benytte til at udvide tilbudene i frisørsalonen, der efterhånden er blevet verdensberømt i Danmark. I hvert fald er den blevet en turistattraktion. Da Stena-Line udsendte det seneste katalog med et oplag på 400.000 eksemplarer, blev der anbefalet fem attraktioner incl. Den Gamle by, ARoS og Gentlemens Place. Noget, som Erik Jakobsen er både glad og stolt over. Og rent faktisk giver det en hel del kunder fra Norge og Sverige:

»Det er blevet sådan, at når mor shopper, så går far til frisøren og får sig en øl eller to. Og nu med udeserveringen bliver der sikkert mange turister, som slår sig ned ved åen hos mig. Jeg skal dog have sat et skilt op med, at man ikke kan spise hos mig.« siger Erik Jacobsen.

Barbersang i festugen

Frisørmesteren udvider allerede i festugen aktiviteterne ved at holde åbent også i aftentimerne og tilbyde barbershop-sang med sangere, som tidligere har været med i Vilhelmsborg Festspil.

Han vil også en gang om måneden arrangere diverse smagninger af øl, vin, whisky, cognac osv. Og så regner han med, at der bliver endnu flere mænd, som vælger at holde polterabend eller blot mødes med gamle venner i salonen til en gang barbering - og øl!

Gentlemens Place er byens hurtigst voksende herresalon, og mætningspunktet er snart nået, erkender Erik Jacobsen. Han har passeret salget af årskort nummer 1.000.

Kortet koster nu 1.600 kr. og giver ret til at blive klippet eller barberet så ofte, det passer indehaverne.

»De mange kort betyder, at tre dage om ugen går med at klippe disse kunder. Og hver uge må jeg nok sige nej til 50 klipninger - simpelt hen fordi der ikke er tid, selv om vi i alt er syv i salonen,« siger Erik Jacobsen.

I øvrigt har Erik Jacobsen endnu ikke mærket dårlige vibrationer fra restauratørerne i nabolaget. Hvilket heller ikke skete, da han i 2002 begyndte med gratis øl i salonen:

»Men jeg vil tale med min nabo i Café Römer, restauratør Uffe Jakobsen, og tilbyde ham at låne mine pladser, når jeg ikke har brug for dem. Hvis det da er tilladt,« siger Erik Jacobsen, der i øvrigt altid har haft en drøm om at slutte erhvervskarrieren som restauratør.

kras@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.